BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47

Olan AK Parti'ye oldu!

Muharrem İnce'nin 10 dakikalık konuşması oldukça vurucuydu ama alkışla kendisini protesto eden AK Parti'li vekiller yüzünden kendisine verilen ek bir dakikalık sürede öyle bir şey söyledi ki, sanırım AK Partili vekiller alkışladıklarına pişman olmuşlardır

Hakikaten tarihi bir gündü.

Bu tarihi ana tanıklık etmek benim için de muhteşem bir deneyim oldu.

Yıllardır erkeklerin ne zaman, nerede, nasıl, neden, ne şekilde giyineceğine karar verdiği, erkek odaklı mekanizmanın çöküşüne tanıklık ettim...

AK Parti'nin en büyük mağduriyet silahının elinden nasıl kayıp gittiğine şahit oldum.

Tam 11 yıldır iktidarda olmasına rağmen türban sorununu seçim zamanı gündeme getirip daha sonra arşivin tozlu raflarına kaldıran AK Parti türban sorununu çözmek zorunda bırakıldı.

Sanırım bazıları ellerini ovuşturarak CHP'nin büyük bir tepki vermesini, sonunu hazırlamasını bekliyorlardı ama olmadı. CHP de diğer muhalefet partileri de başörtüsü konusunda demokrasi vurgusu yaparak konuştular.

Muharrem İnce'nin 10 dakikalık konuşması oldukça vurucuydu ama alkışla kendisini protesto eden AK Parti'li vekiller yüzünden kendisine verilen ek bir dakikalık sürede öyle bir şey söyledi ki, sanırım AK Partili vekiller alkışladıklarına pişman olmuşlardır.

Olması gerektiği gibi, kimse Muharrem İnce'nin kız kardeşinin başının kapalı olduğunu bilmiyordu ama "Başörtülü de benim kardeşim" dedikten sonra AK Parti sıralarından gelen alkış ve gülüşme sesleri Muharrem İnce'nin bu gerçeği dile getirmesine neden oldu.

Aslında iyi de oldu...

Bundan böyle meclis kürsüsünde, ya da herhangi bir yerde, yaptığı ibadeti dillendirenlere örnek olur!

Hemen ardından Meclis kürsüsüne gelen BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise adeta haykırarak söyledi yıllardır söylenmesi gerekeni; "Artık kadınların ne giyeceğine erkekler karar vermesin!"

Daha ne desin!

MHP adına konuşan Grup Başkan Vekili Ruhsar Demirel ise başörtülü vekillerle resim çektirip twitter'dan paylaşan erkek vekillere tabiri caizse haddini bildirdi.

Sahiden bu ne biçim bir densizlikti!

Ve sonra CHP'nin İstanbul milletvekili Şafak Pavey çıktı sahneye!

Kendisine pantolon giymesi için iç tüzük değişikliğini rafa kaldıran AK Parti'ye hayatının dersini veren bir konuşma yaptı.

Bunu sadece ben söylemiyorum, AK Parti adına konuşan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç söyledi "muhteşem bir konuşma" diye...

Peki türbanlı milletvekilleri Genel Kurul Salonu'na girince ne oldu!

Bence olan AK Parti'ye oldu!

"Benim başörtülü kardeşime şunu yaptılar" edebiyatı tarihe gömüldü!

"Kızlarımız üniversiteye başörtüsüyle giremiyorlar acındırması" arşive kalktı!

"Biz başörtüsü sorununu çözmek istiyoruz ama muhalefet izin vermiyor veryansını" tozlu raflardaki yerini aldı!

Seçim zamanı ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen, "mağdur başörtüsü rolü" askıya alındı!

Velhasıl, bugün gerçekten AK Parti için tarihi bir gün oldu!

Ellerinde mağdur edebiyatı yapacakları, memleketin asıl sorunlarını örtecek bir örtüleri kalmadı!

Hayırlı, uğurlu olsun!