BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  POLİTİKA

Okuyan'dan kuzene delikanlı ol çağrısı

Yalova'dan bağımsız aday olan Yaşar Okuyan, kuzeni belediye başkanına çağrıda bulundu

Abone ol
Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı olan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, genel seçimlerde AK Parti'ye destek vereceğini açıklayan ve kuzeni olan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı eleştirerek, "Siyasi hayatında bir kez delikanlı ol" dedi.

Morgül Pastanesi'nde yaptığı basın toplantısında Konsensus Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı anket sonuçlarını da açıklayan Yaşar Okuyan, yüzde 35.4 oy alabileceğini söyledi. 
En fazla oyu AK Parti'li seçmenlerden aldığını belirten Okuyan, "Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz" diye soru sormuşlar. 'Bize kesin oy vereceğim veya ağırlıklı olarak oy vereceğim' diyenlerin toplamı yüzde 35.4, AK Parti'nin tavan oyu 31.5, CHP'nin 22.3, MHP 5.4, diğerleri de 5.5. Yalnız bu rakamlar azami alınacak oy tabanlarıdır. Bu araştırmaya göre en fazla oyu da AKP'den alıyorum" dedi.

Yapılan araştırmada Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın verdiği demeçlerin de araştırmada halka sorulduğunu belirten Okuyan, Başkan Koçal'ın tavrının seçimde etkili olduğunu belirtti.

Okuyan, şöyle dedi: "Yakup Koçal'ın tavrı da araştırmada sorgulandı. Belediye seçimlerinde Yakup Koçal'a oy verdiğini ifade edenlerin yüzde 64'ü, Koçal'ın AKP'yi desteklemesini tasvip etmediklerini, onun tavırlarını beğenmediklerini belirtiyor. AKP, CHP ve biz, başa baş durumdayız. Eğer önümüzdeki günlerde başka önemli gelişmeler olmazsa, başa baş seçime gireceğiz. Seçimde çok büyük fark olmayacak." Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile kuzen olan Okuyan, Koçal'ın AK Partili milletvekili adaylarını desteklediğini belirten demeciyle ilgili de, "Siyasi hayatında bir kez delikanlı ol, mert ol" diye konuştu.

"ÖMRÜNDE BİR KEZ MERT OL, DELİKANLI OL"

Okuyan, şöyle devam etti: "Yakup Koçal'a bir çağrı yapıyorum; Ömründe bir sefer hiç olmasa, siyasi hayatında mert ol, delikanlı ol. Adam gibi net tavır ortaya koy. Siyasi hayatında bir sefer olsun bunu yap. Bak, başbakan geliyor. Eğer AKP genel merkezi Koçal'ı almıyorsa onun da bilinmesi gerekir. O ayrı bir konu ama alıyorsa, Perşembe günü başbakanın uğurlu ellerinden yakasına AKP rozeti ve AKP ampulü takmaya davet ediyorum. Siyasi hayatında bir kere delikanlı olsun.

Merdiven altı siyasetin içinden çıksın. Sokakta yürürken insanların yüzüne bakamadan ve acele yürüdüğüne Yalovalılar şahittir. Ben üzülüyorum. Akrabam çünkü. Merdiven altında siyaset üreteceğine, delikanlıca çık AKP'ye kayıt oldum desin. Kıvırmasın. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar. Üçüncüsünde ortaya çıkar."