BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okuma-yazma kursundan tencere seti

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren kadınlara tencere seti hediye edildi.

Abone ol

Tufanbeyli'de okuma-yazma bilmeyen kadınların okuma-yazma öğrenmesi için Kaymakam Cevat Uyanık öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü okuma-yazma seferberliği başlattı.

Kaymakam Uyanık'ın, okuma-yazma kursuna katılan ve başarılı olan kadınlara tencere seti hediye edileceğini açıklaması üzerine okuma-yazma kursları ilgi gördü. 5'i ilçe merkezi ve 9'u köylerde açılan okuma-yazma kurslarına yaklaşık 100 kadın katıldı.

Öğretmenevindeki 3 ay süren kursa katılan ve başarılı olan kursiyerler için de diploma ve hediye töreni düzenlendi. Kaymakam Cevat Uyanık, kursa katılan kadınların okuma-yazma öğrenip öğrenmediğini bilmek için tek tek test yaptı. Bir cümle okutan Uyanık, bu testten başarıyla geçen kadınlara tencere seti hediye etti. Kadınlar hem okuma-yazmayı öğrenmenin hem de tencere setini almanın mutluluğunu yaşadı.

Tencere setini alan 75 yaşındaki Emine Değirmen, kursa Ukraynalı gelini Natalia ile birlikte geldiğini ve Türkçe'yi geliniyle birlikte öğrendiğini söyledi. Gelininin Türkçe'yi öğrendikten sora Ukrayna'ya gittiğini belirten Emine Değirmen, "Okuma-yazmayı öğrenmek çok iyi oldu. Önce Adana'ya gittiğimiz zaman dolmuşa bile binemiyorduk. Ama şimdi her şeyi okuyup biliyorum. İstediğim yeri rahatlıkla buluyorum" dedi.

Diğer kandınlar da Kaymakam Uyanık'a teşekkür ederek, okuma-yazmanın kendileri için çok iyi olduğunu, çocuklarıyla birlikte okuma-yazmayı öğrenmek için gece-gündüz çalıştıklarını söyledi.

Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık ise gelinen çağda bir insanın okuma-yazma bilmemesinin kabul edilemeyeceğini bu nedenle kadınlara yönelik okuma-yazma kursu açtıklarını vurgulayarak, "Kurslara 23 yaşından 86 yaşına kadar okuma-yazma bilmeyen kadınlar katıldı. Hatta birkaç gelin-kaynana da katıldı. Kursiyerlerimiz, okula giden çocuklarıyla evde ders çalışarak kendilerini geliştirdi ve belge almaya hak kazandı. Kendilerini kutluyorum" dedi. Uyanık, kursta başarılı olan kadınlara tencere seti hediye ederek, okuma-yazma bilmeyen kadınlara örnek olmalarını istediklerini sözlerine ekledi.

Kursu başarıyla bitiren ve tencere seti almaya hak kazanan kadınlar mutluluk içinde evin yolunu tuttu.