BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  GÜNCEL

Okulu ateşe verdiler

Sakarya’nın Erenler ilçesinde, bir okulun inşaatında çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, iş bırakma eylemi yaptı. Ardın...

Abone ol

Sakarya’nın Erenler ilçesinde, bir okulun inşaatında çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, iş bırakma eylemi yaptı. Ardından çatıyı ateşe veren işçiler, kendilerine müdahale etmek isteyenlere de taş ve tuğla attı.
Sakarya’nın Erenler ilçesinde yapımı devam eden bir okul binasında çalışan taşeron firmanın işçileri, yüklenici firmadan paralarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Gündüz başladıkları iş bırakma eylemine çatıya çıkarak devam eden işçiler, yüklenici firma sahibinin parasını vermedikleri sürece çatıda duracaklarını, akşama kadar gelmediği takdirde okulu ateşe vereceklerini söyledi. Çatıda süren eylem sebebiyle olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul’da bulunan yüklenici firma sahibinin gelmesini isteyen işçiler, okul binasına yaklaşanlara taş ve kiremit fırlattı. Atılan kiremitlerden kaçmak isteyen bir polis memuru yaralandı. Okula kimseyi sokmayan işçiler, daha sonra okul bahçesinde bulunan palet diye tabir edilen tahtaları ateşe verdi. Paralarını almadan çatıdan inmeyeceklerini söyleyen işçiler, istekleri yerine getirilmeyince okul binasının çatısını ateşe verdiler.
Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Erenler Kaymakamı Koray Oktay Özten de okula geldi. İşçileri sakinleştirmek için megafonla uyarı yapan polisler de çatıdan gelen taşların hedefi olmaktan son anda kurtuldu.
(iha)