BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

Okulların tatil olduğu iller!

Karakış tüm yurdu etkisi altına aldı. Ama bazı illerde hayatı durdurdu. Okullar tatil oldu. Bugün okula gidilmeyecek iller ve ilçeler ise şöyle;

Abone ol

Doğuda kar yağışı tam gaz devam ediyor. O yüzden bugün bazı illerde okullar tatil oldu.

ANKARA MERKEZDE TATİL YOK
 Ankara Valisi Kemal Önal, olumsuz hava koşullarının eğitim-öğretimde aksaklığa neden olmayacağını belirterek, ''İlk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime kar yağışı nedeniyle ara verilmiyor'' dedi. 

ANKARA:

Ankara'nın Polatlı  ve Haymana ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liselerde bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

Yapılan açıklamaya göre  yoğun kar yağışının sürmesinin beklendiğini, bu nedenle Polatlı ve Haymana ilçelerinin merkez ve köylerindeki tüm ilköğretim okulları ve liselerde bugün eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

KÜTAHYA:

Kütahya il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle Valilik Kriz Merkezi'nde toplantı yapıldı.

Toplantıda, il merkezi ve ilçelerde, taşımalı sistemle eğitim öğretim verilen okullar dahil olmak üzere tüm ilköğretim okulları ve ana okullarının bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı.

İl genelindeki lise ve dengi okullarda tatilin söz konusu olmadığı, bu okullarda eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

BURSA:

Bursa'nın Büyükorhan, Keles, Orhaneli ve Harmancık ilçelerindeki okullarda, kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ESKİŞEHİR:

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Eskişehir'de 270 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı da kar yağışının devam etmesi nedeniyle il merkezi, tüm ilçe ve köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerin bugün için bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

KONYA:

Konya Kulu'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kar yağışının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde bugün eğitim öğretime ara verildi.

UŞAK:

Uşak'ta öğle saatlerinde başlayan ve gece de devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bugün için 1 gün tatil edildi

Uşak Valiliği'nin, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle aldığı karar, belediye hoparlörlerinden duyuruldu. Banaz, Ulubey, Sivaslı, Eşme ve Karahallı ilçeleri ile köyler de dahil olmak üzere Uşak genelindeki tüm okullara 29 Aralık’ta eğitim öğretime ara vereceği bildirildi.

AFYONKARAHİSAR:

Afyonkarahisar Mİlli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, Kızılören, Sandıklı, Hocalar, Sinanpaşa, İhsaniye, İscehisar, Bayat, Emirdağ, Bolvadin, Çobanlar, Sultandağı, Çay ve Şuhut ilçe merkezleri ile ilçelere bağlı belde ve köy okullarındaki ilköğretim ve liselerde bugün eğitime ara verildiğini bildirdi.

Yıldırım, bu sürenin yarın yapılacak yeni bir değerlendirmeyle uzatılabileceğini kaydetti.