BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullara mescid için ilk adım atıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Başkanlığı'nın 13.12.1977 tarihli "İbadet etmek isteyen öğrenciler hk." konulu genelgesi 35 yıl sonra hayat buldu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Başkanlığı'nın 1977 yılında valiliklere gönderdiği bir genelge ile okullarda öğretmen ve öğrencilerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için gerekli kolaylığın sağlanmasını istediğinin ortaya çıkması üzerine Milli Eğitim İl Müdürlükleri hareket geçti.

Rotahaber.com internet sitesinin haberine göre Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri lgili genelgeyi referans alarak bulundukları okullarda gerekli girişimlerde bulunmaya başlamışlardı. Öğretmen ve öğrencilerin taleplerini dikkate alan Afyonkarahisar valiliği bu yönde bir adım atarak İl'e bağlı kaymakamlıklar ve tüm okul müdürlüklerine bir yazı yazdı.

GENELGE HATIRLATILDI

Afyonkarahisar Valiliği'nin 28.02.2013 tarihli yazısında ile bağlı 17 ilçe kaymakamlığı ile tüm okul müdürlüklerine 1977 tarihli genelge hatırlatılarak gereğinin yapılması isteniyor.

ÖĞRETMENLER HAREKETE GEÇTİ

İlgili genelgeyi referans alan Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bulundukları okullarda mescit yeri açılması için çalışma başlatmıştı.