BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.491,99
HABER /  GÜNCEL

Okullar tatil mi? 4 Ocak kar tatili alan iller

İSTANBUL ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı zaman zaman etkili oluyor. Peki yarın yani 4 ocak pazartesi günü okullar tatil mi gözler valilik kararlarında.

Abone ol

İSTANBUL başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı zaman zaman etkisini gösteriyor. Hava durumu raporları fena. Akıllarda ise şu soru var; yarın yani 4 Ocak pazartesi günü okullar tatil mi, tatil kararı için gözler illerin valiliklerine çevrildi.

Peki Ankara, Balıkesir, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Düzce ve Kocaeli'de hava durumu nasıl? Yarın yani 4 ocak pazartesi günü okullar tatil mi?

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, meteorolojik verilere göre hava koşullarının eğitim öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden yarın okulların tatil edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre kentte bu gece itibarıyla kar yağışının yerini sağanak yağmura bırakacağı aktarılarak, "Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden okulların tatil edilmesi söz konusu değildir" ifadesine yer verildi. 

Ayrıca son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Vasip Şahin adına sosyal medyada açılan sahte hesaplar üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanılarak yapılan birtakım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşların yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır. Bu sebeple www.istanbul.gov.tr internet adresi ile @vasipsahin, @TC_istanbul ve facebook.com/istanbulvaliligi sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir."

İLK KAR TATİLİ HABERİ BARTIN'DAN GELDİ

BARTIN'da, kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri ilk ve orta dereceli okullar 2 gün daha tatil edildi.

Kentte kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetre, yüksek mahallelerde ise 2 metreye ulaştı. Kent merkezinde araçlar kara gömüldü. Ara sokaklar kar nedeniyle kapandı.

ZONGULDAK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

ZONGULDAK'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. 

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların yarın tatil edildiği belirtildi. 

Öte yandan engelli veya hamile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

SİNOP'TA YARIN OKULLAR TATİL

SİNOP il merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının üç gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi. 

Özellikle sahil kesiminde yer alan ilçelerde yoğun kar yağışı olduğunu belirten Türkkan, "Bu nedenle yarın il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilme kararı alınmıştır. Söz konusu ilçelerdeki okulların tamamı tatil edilmiştir" dedi. 

BATMAN'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

BATMAN'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Sason ilçesinde iki, merkez ve diğer ilçelerde bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine karar verildiği bildirildi.

MARDİN'DE OKULLARA YARIN KAR ENGELİ

MARDİN Midyat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli veya hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

GİRESUN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

GİRESUN'da kar nedeniyle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yarın, Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

BİTLİS VE VAN'DA KAR BASTIRDI OKULLAR TATİL

BİTLİS'in merkez, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile Van'ın Çatak ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. 

Kar yağışı, kapanan bazı yollar ve karayollarındaki buzlanmalar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis kent merkezi, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

EDİRNE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

EDİRNE il merkezi ile ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının dün geceden bu yana etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Meteorolojik tahminlere göre, yağışın yarına kadar artarak devam edeceğinin öğrenildiğini belirten Özcan, "Meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak Edirne Valiliği kararıyla, kar ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ile ilçelerinde taşımalı sistemde eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.

TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL

TEKİRDAĞ'ın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. 

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Süleymanpaşa, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene, Saray, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçelerinde eğitime ara verildiğini bildirdi. 

KIRKLARELİ'DE TATİL UZATILDI

KIRKLARELİ il merkezi ve ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. 

KIRKLARELİ Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi. 

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL

KASTAMONU'da, kar nedeniyle 3 ilçede bir gün, 3 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Kastamonu'nun Abana, Cide, İnebolu ilçelerinde yarın Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ilçelerinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

RİZE'DE KAR TATİLİ İLAN EDİLDİ

RİZE'de etkili kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, üç gündür etkili olan kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceğine işaret etti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime 4 Ocak Pazartesi ara verildiğini belirten Yazıcı, "Meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için merkez ve tüm ilçelerinde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumlarının 4 Ocak Pazartesi bir gün süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir" ifadesini kullandı.

TRABZON'DA KAR VE SOĞUK OKULLARI TATİL ETTİRDİ

TRABZON'da yarın yani 4 ocak pazartesi günü okullar tatil edildi. Tatil kararını valilik duyurdu. Trabzon'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, eğitime Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi, Of ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

MARDİN'DE EĞİTİME İKİ GÜN ARA

MARDİN Valiliği, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Artuklu, Savur, Dargeçit ve Ömerli'de 2 gün, Midyat, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde ise 1 gün eğitime ara verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için eğitime ara verildiği belirtildi.

ORDU'DA KAR TATİLİ AÇIKLAMASI

ORDU'da kar ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde üç gündür etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmanın bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiği ifade edildi.

 Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretime ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerimizde 2 gün, Midyat, Mazıdağı ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Derik ilçe merkezinde eğitim ve öğretim devam edecek olup, Böğrek, Beskavak, Bozbayır, Ballı, Hisaraltı, Aşağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe, Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar, Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şeyhhabib, Pirinçli, Çukursu, Çiçekli mahallelerinde eğitime 1 gün ara verilecektir.''

MUŞ'TA BU OKULLARA TATİL VAR!

MUŞ'ta, kar nedeniyle yolları kapanan köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin 1 gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretimin deva edeceğini ancak yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin idari izinli sayılacağını belirtti.

EGE'DE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Kuzey Ege'nin güneyi ve Orta Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın yarın (Pazar -03.01.2016) öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Pazartesi (04.01.2016) günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege'de güney ve güneybatı, kıyılarda güneydoğu yönlerden esen rüzgarın yarın (Pazar -03.01.2016) öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Pazartesi (04.01.2016) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

KAR NE ZAMAN DURACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; hafta başından itibaren ülke genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

03.01.2016 Pazar; Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Isparta, Burdur ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de güney, Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

04.01.2016 Pazartesi; Ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor.

05.01.2016 Salı; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların; genellikle yağmur, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak yağış, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor.

06/07/08.01.2016; Ülkemizin büyük bir kesiminde görülmeye devam edecek olan yağışların; doğu bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; yağışlı sistem ile birlikte ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.