BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar bir gün tatil edildi!

İstanbul Valisi Güler domuz gribi önlemi olarak okulları bir gün tatil etti. İşte okulların tatil edildiği gün.

Abone ol

İstanbul Valisi Güler domuz gribi önlemi olarak 29 Ekim bayramında sonra 30 Ekim'de de okulların tatil olacağını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın hemen ardından domuz gribine karşı dezenfekte çalışması yapılmak üzere 30 Ekim Cuma günü kentteki okulların tatil edildiğini bildirdi.

Güler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın domuz gribi salgını sürecine ilişkin medya kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini bilgilendireceği Taksim Hyatt Regency Oteli'ne gelişinde basın mensuplarının kentteki domuz gribi vakalarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Vali Güler, domuz gribine karşı okulları dezenfekte etmek amacıyla gelecek hafta bir çalışma yapacaklarını belirterek, ''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın hemen ertesinde cuma gününe rastlayacak şekilde, Cumhuriyet Bayramı tatilinden de yararlanarak cumartesi ve pazar günlerini de birleştirerek okullarda genel bir temizlik ve dezenfekte çalışması yapılmak isteniyorsa yapılacak'' dedi.

Vali Güler, ''Bu durum 30 Ekimin tatil edildiği anlamına mı geliyor?'' sorusuna ''Evet'' karşılığını verdi.
İstanbul'da 16 okulda farklı sınıflarda olmak üzere 28 öğrencide domuz gribinin görüldüğünü, bu çocukların tedavilerinin evlerinde devam ettiğini, bir kısmının tedavilerinin de tamamlandığını ifade eden Güler, ''Hastanelerde domuz gribinden dolayı yatan hasta yoktur. 41 vaka vardır. Bunun 28'i çocuk 13'ü erişkindir. İlk vakanın görüldüğü Mayıs ayından bu yana İstanbul'da görülen vaka sayısı 280 civarındadır. Herhangi bir ciddi durum söz konusu değildir. Çalışmalarımız, koruma tedbirlerimiz devam ediyor'' dedi.
Vali Güler, okullarda gerekli eğitim çalışmasının verildiğini, tuvalet, lavabo, sıra, çeşme ve muslukları dezenfekte çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Vaka sayısında bir artış olmadığını belirten Güler, bir okulda bir öğrencinin tedavi görüyor olmasının gerekli önlemler alınmışsa, öğrencinin diğer arkadaşlarıyla teması söz konusu değilse bir sıkıntı yaratmayacağını sözlerine ekledi.