BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Okullar 50 bin tatbikat için hazırlanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Van depremi sonrasında okullar başta olmak üzere bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında önlemleri artırma kararı aldı.

Abone ol

Van depreminden ders alan Milli Eğitim Bakanlığı, 2012 Mali Yılı Performans Programı'nda öğretmen, öğrenci ve yöneticilere depreme karşı hızlı önlem alma kabiliyeti kazandıracak.

Bunun için okullarda 50 bin tatbikat yapılacak. Deprem taramasına da 55 milyon TL'lik bütçe ayrılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Van depremi sonrasında okullar başta olmak üzere bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında önlemleri artırma kararı aldı. MEB'in, 2012 Mali Yılı Performans Programı'nda öğretmen, öğrenci ve yöneticilere "depreme karşı hızlı önlem alma kabiliyeti kazandırmak" da var. Bunun için sadece okullarda 50 bin tatbikat yapılacak. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın koordinasyonunda yapılacak tatbikatlara personelin eğitilmesi için Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan temsilciler de katılacak.

SAVAŞ TEDBİRLERİ

Savaş, afet ve acil durumlarda her türlü tehdit ve tehlikeye karşı öğretmen, öğrenci ve tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak eylem planı uygulanacak. Afet, acil durum, sivil savunma, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmeti konularında öğretmen, okul yöneticileri ve öğrencilerde var olan bilinç seviyesi yükseltilecek. Can ve mal kaybının olmaması veya en aza indirilmesi için alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme yapılacak. Eğitimler öncelikli olarak sınıf öğretmeni, fen bilgisi ve sosyal bilgiler öğretmenlerine verilecek.

55 MİLYONLUK BÜTÇE

Van'da meydana gelen deprem felaketinde yaşanan can kayıplarını göz önünde bulundurarak Türkiye'nin 81 ilindeki tüm okullar deprem taramasından geçirilecek. Öncelikle afetle yıkılan Van ve çevresindeki illerin gözden geçirileceği çalışmada, çürük okullar yeniden inşa edilecek. Güçsüz okulların temelleri ve altyapı sistemi güçlendirilecek. Bu çalışma için 55 milyon TL ayrıldı. Bakanlık, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma ve Afet Zararlarını Azaltma Projesi ile okul öncesi ve ilköğretim okullarında bilgilendirme toplantıları yapacak. Öğretmenlere yönelik bu eğitimlerin yanı sıra tişörtler ve "Güvenli Yaşamı Öğreniyorum" isimli kitap dağıtılacak.