BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,16

Okul başarısını artıracak besinler

Okul başarısını artıracak besinler

Okulların başlamasıyla birlikte yeme düzeni değişen çocukların sağlıklı bir beden ile zihin gelişimi ve okul başarısı için doğru besinleri yeterince tüketmeleri çok önemli.

Okul başarısını artıracak besinler

Okulların başlamasıyla birlikte yeme düzeni değişen çocukların sağlıklı bir beden ile zihin gelişimi ve okul başarısı için doğru besinleri yeterince tüketmeleri çok önemli. Çünkü yapılan çalışmalar; okul çağındaki çocuklarda büyüme, gelişme ve okul başarısının doğrudan beslenmeyle ilişkili olduğunu ortaya koyuyor. Örneğin süt ile yoğurt çocuğun zihinsel gelişimi ve dikkat kabiliyeti üzerinde anahtar rol üstlenirken, kuru baklagiller de daha güçlü bir hafızaya sahip olmalarını sağlıyor. Çocukların bu dönemde yeterli ve dengeli beslenmeleri aynı zamanda hastalıklardan da korunmalarını sağlarken, ileriki yıllarda diyabet, kolesterol, yüksek tansiyon gibi sağlık problemleri ile karşılaşma riskini de düşürüyor. Acıbadem Fulya Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, okul çağındaki çocukların beslenme listesinde mutlaka bulunması gereken besinleri sıraladı.

Okul başarısını artıracak besinler

Yumurta Yumurtada bulunan proteinin vücut tarafından kullanılabilirliği oldukça yüksek. İşte bu nedenle, “En kaliteli protein kaynağı nedir?” sorusunun yanıtı; “yumurta” oluyor. Beyin fonksiyonları için önemli olan kolin ve A, D, E gibi vitaminleri barındıran yumurta okul çağı çocuklarının beslenmelerinde hafızayı güçlendiren besinlerin başında geliyor ve önemli bir rol oynuyor. Yumurtayı her gün haşlayarak, sebzeli veya peynirli omlet şeklinde ya da yumurtalı ekmek olarak, çeşitli şekillerde pişirerek çocuğunuzun bıkmadan yemesini sağlayabilirsiniz.

Okul başarısını artıracak besinler

Süt -Yoğurt Önemli bir protein kaynağı olan süt ve yoğurt, büyüme ile gelişme, dokuların onarımı, güçlü kemikler ve sağlıklı dişler için olmazsa olmaz besinlerden. Ayrıca içeriğindeki çinko ile zihni açıyor, bu sayede çocuğunuzun derslerinde daha başarılı ve dinamik olmasını sağlıyor. Okul çağı çocuklarında artan enerji ihtiyacı, kalsiyumu yeterli alma gerekliliği de göz önünde bulundurulduğunda, çocukların günde 2-3 su bardağı kadar süt veya yoğurt tüketmeleri gerekiyor.

Okul başarısını artıracak besinler

Ceviz Faydaları saymakla bitmeyen cevizin kalp hastalıkları, diyabet, kolesterol, bazı kanser türleri üzerine etkili olduğu biliniyor. Bu faydalarının yanı sıra, görüntüsü aynı beyin gibi olan ceviz öğrenme fonksiyonlarını da geliştiriyor ve hafızayı güçlendiriyor. Bu etkisi sayesinde düzenli ceviz tüketen çocukların dersleri kavrama yeteneğinin daha yüksek olduğu biliniyor. Çocuğunuzun kahvaltıda veya ara öğünlerden birinde 2-3 tam ceviz yemesinde fayda var.