BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Oktay Vural'dan ret oyu açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıran asıl partinin HDP olduğunu, imzası yeterli olmadığı için CHP'nin imzalarıyla TBMM'nin toplandığını savundu.

Abone ol

Vural, "CHP, HDP'nin talebine koltuk değnekliği yapmak suretiyle Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıran asıl partinin HDP olduğunu, imzası yeterli olmadığı için CHP'nin imzalarıyla TBMM'nin toplandığını savundu. Vural, "CHP, HDP'nin talebine koltuk değnekliği yapmak suretiyle Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE KOMİSYONA HAVALE EDİLEMEZ 

Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasının doğru olmadığını, CHP'nin araştırma önergesinin kabul edilmemesi yönünde oy kullanacaklarını Salı günü açıkladıklarını anımsatan Vural, "Terörle mücadele komisyona ve deklarasyona havale edilemez" ifadesini kullandı.

MHP'NİN TUTUMU DİMDİK 

AKP ve HDP'nin komisyon kurduğunu, o zaman da dün de bu komisyona "hayır" dediklerini ifade eden Vural, "MHP'nin tutumu dimdik, doğrudur. MHP'nin duruşu haklı çıkmıştır. Şimdi kalkıp, böyle bir ortam içinde, bugün üç şehidimiz var, teröre siyasi çözüm bulmak isteyenler, 'Kürt sorunu vardır' diyenler, meşruiyet alanı oluşturmak isteyenler, hangi yüzle, ne konuşuyor? Komisyonda PKK'nın var olup olmadığını mı araştıracaksınız? Yoksa bu eylemleri PKK'nın yapmadığına ilişkin kamuoyu mu oluşturacaksınız?" diye konuştu.

CUDİ DAĞINDA PİKNİK YAPILIYORDU DEĞİL Mİ? 

"(PKK istese sizi tükürüğü ile boğar) diyenlerle birlikte hangi komisyonda birlikte olacaksın ey CHP?" sorusunu yönelten Vural, "Dün AKP ile HDP'nin kurduğu komisyonun karşısındayken kimin yanında oluyorduk da şimdi CHP ile HDP'nin kurmak istediği komisyonun karşısında olunca kimin yanında oluyoruz? Bizim yerimiz milletin yanıdır. PKK'yı meşrulaştırmaya çalışan kim olursa olsun, bunların karşısında olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Cudi dağında piknik yapılıyordu değil mi? Bu süreci destekleyen, göz yuman kim varsa, hepiniz oradaydınız, hepiniz sorumlusunuz" ifadesini kullanan Vural, "Terörle mücadele konusunda varsa öneriniz, çıkın millete anlatın, komisyona havale etmeyin" dedi.

TÜRKİYE KAN KAYBEDİYOR 

Oktay Vural, koltuk ve oyların Türkiye'den önemli olmadığını vurgulayarak, "Türkiye kan kaybediyor. Yapılması gereken terörü dışlamak ve uzantılarını hizaya getirmektir. Teröre karşı mücadelede CHP'yi de ortak tavır almaya davet ediyoruz" diye konuştu. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

MİLLETE ANLATIN 

"Komisyon kuracağınıza koalisyon görüşmesi yapıyorsunuz, madem memleketi çok düşünüyorsunuz, taşın altına elinizi atın, çözümünüzü koyun, Türkiye'yi bu beladan kurtarın. Ne oynaşıyorsunuz AKP ile CHP? Ne oyunu oynuyorsunuz? Gün aşırı toplanıyorsunuz. 'Çözüm, çözüm, Kürt sorunu, Kürt sorunu' diyorsunuz. Madem öyle, birlikte olun, HDP de yancınız olsun, varsa çözümünüz millete anlatın. Millete anlatmaktan korktuğunuz şeyler mi var?

Bir taraftan Başbakan Yardımcısı da 'Öcalan sizi sopayla kovalar' diyor, 'AKP'ye, Başkanlığa karşıymış' diyerek Öcalan'ın ipiyle siyaset yapıyorlar. Bu nasıl anlayıştır? Dolmabahçe için 'mutabakat yok' diyor. Millete yalan söylemekten, milleti aldatmaktan vazgeçin."

Vural, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, MHP ve CHP'nin, Çözüm Süreci'ndeki eleştirilerinde haklılık payı olduğunu söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Benim haklı olmam önemli değil. Ödediğimiz bedeller önemli. Herkes aklını başına almalıdır. Mesele AKP, CHP değil Türkiye meselesidir" dedi.

Bir gazetecinin, "Başbakan, MHP ile koalisyon görüşmelerinin devam ettiğini, gerektiği zaman yeniden bir araya gelinebileceğini söyledi" sözlerine Vural, "Sürçü lisan olmuştur herhalde. Öyle bir şey yok. AKP ile CHP görüşüyor" karşılığını verdi.

Vural, bir başka soru üzerine, "AKP ile CHP'nin koalisyon kurma girişimleri var. 10 maddeden 6'sında anlaşmışlarsa, diğerlerinde de zaman içinde anlaşıp ülkenin bu ortamında sorumluluk üstlenmeliler" ifadelerini kullandı.