BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Oktay Vural'dan istifa açıklaması aday mı olacak?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural görevinden istifa etti. Oktay Vural'ın 10 Temmuz'da yapılacak olağanüstü kurultayda aday olup olmayacağı ise merak konusu haline geldi. İşte MHP'den gelen son haberler...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) son dakika bir haberle sarsıldı. Partinin ağır toplarından Oktay Vuran, MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti. Oktay Vural, bu kararına ilişkin açıklama yaptı.

Oktay Vural, "Ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Ancak süreçli ilgili bir değerlendirme yaptım. Bu değerlendirmem de istifada etkili oldu" diye konuştu.

"BAHÇELİ'YE SÖYLEDİM"

Dün gerçekleştirilen MHP Grup Toplantısı'nın ardından, grup başkanvekilliği görevinden ayrılma kararını Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye ilettiğini bildiren Vural, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapacağını söyledi. Vural, gazetecilerin ısrarlı sorularına "Bu tür konuları ayaküstü konuşmaya gerek yok." karşılığını verdi. "Genel Başkan adayı olacak mısınız?" sorusuna yanıt vermeyen Vural, "Görüşüceğiz zaten. Bunları değerlendireceğimiz önümüzde çok güzel süreçler var. Bu süreçlerle ilgili değerlendirmelerimi sosyal medyadan yaptım, sizler de bu konuda bilgi sahibisiniz" diye konuştu.

Vural, "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm" değerlendirmesini yaptı.Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da "19 Haziran sürecini bekledim" yanıtını verdi.

OKTAY VURAL KİMDİR?

Akademisyen kökenli olan Oktay Vuray 18 Nisan 19999 seçimlerinde İzmir milletvekili olarak Meclis’e girdi. 21. dönemin ardından 23,24 ve 25’inci dönemlerde de milletvekili seçilen Vural 2001 yılında Enis Öksüz’ün istifası üzerine Ulaştırma Bakanlığı görevine getirilmişti. Vural; 23. dönemden itibaren de MHP’nin grupbaşkanvekiliydi.

BAHÇELİ İLE TERS DÜŞTÜ İDDİALARI

Vural’ın ismi geçtiğimiz ay MHP lideri Devlet Bahçeli ile ‘kırgınlık’ yaşadığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

BAHÇELİ’NİN ‘SÜRPRİZ’İ OKTAY VURAL MI?

Salı günü MHP grup toplantısının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir iptal beklenip beklenmeyeceği sorusu üzerine, “Sürprizlerimiz olacak bekleyin biraz” yanıtını vermişti. Ankara kulislerinde, Bahçeli’nin bu açıklamasından sonra Vural’ın istifa etmesi bahsedilen sürprizin bu olduğu iddialarını gündeme getirdi.