BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  SEÇİM

Oktay Vural'dan 'Cumhurbaşkanlığı' çıkışı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı açıklamada seçilecek Cumhurbaşkanı'nın herkesi temsil etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Abone ol

Oktay Vural, "AK Parti'lisi de, MHP ve CHP'lisi de 'benim Cumhurbaşkanım' dese ne olur, ne kaybederiz? Kazanırız hepimiz ama bu makam kin ve nefret saçarsa, insanları birbirine düşman kılarsa o zaman orası Cumhurbaşkanlığı makamı olmaz" dedi.

Aydın'ın Buharkent ilçesinde pazar günü yenilenecek yerel seçimler öncesinde ilçeye gelen Vural, partisinin adayı Yusuf Vural için halktan oy istedi.

Parti binası önünde halka hitap eden Vural, daha önce kazandıkları seçimin yeniden yapılacağını, bu kez en az bin 500 oy farkı yapmak istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Vural, şöyle konuştu:

HEPİMZİN CUMHURBAŞKANI OLMASI GEREKMİYOR MU? 

"Hangi partiye oy vermişsek verelim bir Cumhurbaşkanına 'benim Cumhurbaşkanım' dememizi istemez misiniz ? Hepimizin Cumhurbaşkanı olması gerekmiyor mu? İşte MHP olarak hepimizin Cumhurbaşkanı diyebileceği uzlaşma ile birlikte bir Cumhurbaşkanı arayışımızı ortaya koyduk. Genel başkanımız ziyaretler yapıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı düşmanlık üretme makamı olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı makamları rüşvet ve yolsuzlukla suçlananların makamı olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı makamı İmralı'yı, Kandili, kendine eşbaşkanı olarak görenlerin makamı olur mu? Olmaması gerekiyor. Onun için MHP olarak biz arayış içerisindeyiz. Şimdi AK Parti'lisi de, MHP ve CHP'lisi de 'benim Cumhurbaşkanım' dese ne olur, ne kaybederiz? Kazanırız hepimiz ama bu makam kin ve nefret saçarsa, insanları birbirine düşman kılarsa o zaman orası Cumhurbaşkanlığı makamı olmaz."

Soma'daki maden faciasına da değinen Vural, maden işleten şirketin AK Parti'nin kolladığı bir şirket olduğunu öne sürdü.

Doğu ve Güneydoğu'da son günlerde yaşananları da değerlendiren Vural, "Maalesef PKK yol kesiyor, haraç topluyor, vergi alıyor. Çocukları dağa kaldırıyor. Devlet uyuyor orada. Yollar kapatılıyor. Vali 'devletin yolu kapanır mı? Yapmayın' diyor. Bir devlet yolunu açamıyorsa nasıl devlet olacak. Teröristlere teslim etmişler. Doğu ve Güneydoğu'da PKK terör örgütü yol kesiyor, haraç kesiyor, mahkemeler kurmuş. 'Analar ağlamasın' diyorlardı. Diyarbakır'da çocukları dağa kaldırılan analar ağlamıyor mu? Ağlıyor" ifadesini kullandı.

Paris’te nereye gidilir ? Ne yapılır? Merak ettikleriniz burada.

Etiketler: mhp, akp, chp, PKK,Soma,Aydın,Ak Parti,Güneydoğu,Diyarbakır,Oktay Vural,Cumhurbaşkanlığı