BIST 9.534
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,36
HABER /  GÜNCEL

Oktay Vural ABD'nin iki numarasına 'hayır' dedi!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün İstanbul'da Türk parlementerlerle bir araya geldi. Biden'ın MHP'ye yaptığı davet karşılık bulmadı. MHP'li Oktay Vural davete katılmadı.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in iki günlük Türkiye ziyareti bugün başladı. 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'de. Yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Biden, bugün de Kürt meselesini konuşmak için yuvarlak masa toplantısı yaptı.

MHP'Lİ OKTAY VURAL DAVETE KATILMADI

Biden'ın yuvarlak masa toplantısına AK Parti'den Galip Ensarioğlu, Orhan Miroğlu; CHP'den Sezgin Tanrıkulu, Fikri Sağlar; HDP'den Ayhan Bilgen ve Leyla Zana katıldı. MHP'den de Oktay Vural toplantıya çağrılırmasına rağmen katılmadı.

BİDEN'DAN HDP'LİLERE: PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Joe Biden buluştuğu parti temsilcileriyle Kürt sorunu ve terör üzerine konuştu. Amerikan temsilcisi, HDP'li milletvekillerinin yüzüne karşı PKK için "Tüm dünyanın kabul ettiği bir terör örgütüdür" ifadelerini kullandı.

DÜN GECE EŞİYLE BİRLİKTE GELDİ

Joe Biden ve eşi Jill Biden'in içerisinde bulunduğu Air Force Two, dün akşam 21.22'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Biden'in İstanbul'a gelişi sebebiyle Amerikalı ve Türk korumalar havalimanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Devlet Konukevi'nde, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililerin karşıladığı Biden, buradaki el sıkışma merasiminin ardından aracına geçti. Biden ve eşinin içerisinde bulunduğu araç, kendilerine eşlik adan uzun araç konvoyu ile havalimanından ayrılarak, Beşiktaş'daki Conrad Otel'e geçti.

Güzergahı üzerinde yoğun güvenlik önlemleri alınan Biden'in konvoyuna havadan bir polis helikopteri de takip etti.

Joe Biden'a eşi Jill Biden da eşlik ediyor

JOE BİDEN YARIN ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Biden'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor.

E-5 YER YER TRAFİĞE KAPATILDI

Bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden güzergahında yoğun güvenlik önlemi alındı. Yol güzergahında yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri konvoyun geçişi sırasında konvoya sivil araç girişi olmaması için E-5 karayolunda ve güzergah kapsamında yer yer yolu trafiğe kapattı.

BEŞİKTAŞ 2 GÜN TRAFİĞE KAPALI

Biden'ın ziyareti nedeniyle kalacağı otelin çevresindeki yollar 2 gün trafiğe kapatıldı.Beşiktaş'ta, Saray Caddesi'nden Conrad Otel istikameti, Barbaros Bulvarı'ndan SarayCaddesi istikameti, Mehmet Ali Bey Sokak kesişiminden trafiğe kapatıldı. Trafiğe kapatılan yolların Biden'in temaslarının tamamlanmasının ardından Cumartesi günü saat 18.00'de açılacağı öğrenildi.

JOE BIDEN'IN ÇANTASINDA NE VAR?

Joe Biden'ın Türkiye temaslarında ana gündem maddesi IŞİD tehdidi, PKK'yla mücadele ve Suriye'deki iç savaş.

Biden'in bugünkü planının en dikkat çeken maddesi ise Conrad Otel'de, Türk parlamenterlerle yapacağı yuvarlak masa toplantı. Toplantıya HDP ve MHP temsilcileri de katılacak.

Biden daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşecek.