BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  MEDYA

Oktay Kaynarca'dan olay Gezi ve paralel yapılanma açıklaması

Gezi olaylarının başlı başına hata olduğunu söyleyen Oktay Kaynarca, paralel yapılanmayı da 'modern mafya' olarak niteledi.

Abone ol

Yakında atv'de başlayacak 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisiyle ekranlara gelmeye hazırlanan Oktay Kaynarca'dan olay açıklamalar.

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında ön saflarda yer alan ve verdiği röportajlarda 'Gezi'ye gittim, yine giderim' diyen Oktay Kaynarca, şimdi 'Gezi Parkı başlı başına bir hataydı' dedi ortalık karıştı.

Yankı uyandıran sözlerin ardından sosyal medyada hakaretlere uğrayan ünlü sanatçı, twitter'dan "Saldırıp küfür edenlere tepki gösterenlere cevabımdır. Beni temsil eden bir parti yok. Benim sonsuza dek lider olarak kabul ettiğim tek lider Mustafa Kemal Atatürk olarak kalacaktır." diye yazdı.

11 yıl aradan sonra 'Çakır' karakteri yeniden ekranlarda. Bu kez ismi 'Hızır Çakırbeyli'... Oktay Kaynarca hem diziyi hem de güncel konular hakkında Sabah'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte ünlü sanatçının Gezi ve 'paralel yapılanma' hakkındaki sözleri:

ONLAR DA HATA YAPABİLİR

-Yazı diliyle konuşma dili ayrıdır. Bazen arkadaşlarımızla konuşmak yerine mesajlaşıyoruz ya, aslında o mesajlaşma neticesinde birçok şey yanlış anlaşılıyor. Söylediğim ve arkasında durduğum yanlış anlaşılsa bile doğru şeyler var mı? Var. Yanlış yazdığım ve yaptığım şeyler var mı? Tabii ki var. Ben insanım; hata yaparım. Paralel Yapı'yla ilgili ben dün nerde durduysam bugün de aynı yerdeyim. Bazıları benim durduğum yere sonradan gelmiş olabilir. Ee onlar da insan, onlar da hata yapabilir. Bana sorarsanız; Gezi başlı başına bir hataydı; yaşananlara ve ölümlere bakınca. Biz oyuncular sanatla olayları eleştirmeliyiz, aksi halde büyük planların küçük figüranları oluruz.

MODERN MAFYA

-Devlet haricindeki yapılanmaların hepsinin ama hepsinin farkına varıp karşısında durmamız gerekir. Bu da modern mafya… Ama klasiğini nasıl yok ettiysek modernini de yok edecek güçteyiz. Bunu daha önceleri de dile getirdim. Bunu dile getirmenin suç, cezalandırılacak bir şey olduğu dönemlerden geçtik. Ama buna rağmen ben her zaman dile getirdim. Bu yapılanmayla ilgili hiçbir zaman sempatik bir tavır göstermedim, göstermeyeceğim de. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' ile ilgili en hoşuma giden şeylerden biri ise, yapımcı ve yazarlarla Türkiye'nin mevcut şartlarına aynı noktadan bakıyor olmamız.

OKTAY KAYNARCA'DAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Oktay Kaynarca, Sabah gazetesinde bugün yayınlanan röportajın ardından gelen eleştirilere twitter hesabından yanıt verdi.

oktay.20150418113244.jpg

kaynarca.jpg