BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  MEDYA

Oktay Kaynarca aslında bunu demiş

Gezi eylemlerinin hatalı olduğunu söylediği iddia edilen Oktay Kaynarca, böyle bir ifadesinin olmadığını söyledi.

Abone ol

"Gezi başlı başına bir hataydı" açıklamasının kendisine ait olmadığını söyleyen sanatçı, Röportajın orijinal halini, gazeteyle mutabık kalılan halini kendi Twitter sayfasından paylaştı.

Hafta sonu Sabah gazetesine röportaj veren Oktay Kaynarca'nın açıklamaları ortalığı karıştırdı. Gezi eylemleriyle ilgili sözleriyle sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kalan Kaynarca, konuyla ilgili Hürriyet yazarı Cengiz Semerci'ye konuştu.

Oktay Kaynarca, “Ben 'Gezi hataydı' lafını etmedim birader. Öyle bir laf ağzımdan çıkmadı, öyle bir lafı kimseye söylemedim” dedi. Kaynarca, Buna inanıp hakkında eleştiri yazıları yazan yazarlara Ahmet Hakan’a, Yalçın Doğan’a da sitem ediyor... “Nasıl inanıp benim için bu ağır eleştirileri yazdılar” diyor... 

RÖPORTAJIN ORJİNAL METNİ

Peki röportajın orjinali ile gazetede çıkan arasındaki fark ne? İşte elinde röportajın bant kaydı olmadığını söyleyen Kaynarca'nın paylaştığı röportajın metni:

Muhabir soruyor:
- Gezi parkı olaylarında istediniz ki masum insanlar asla zarar görmesin. Ama sizin her yazdığınızı aksi yöne çeviren bir mecra aslında yeni medya... Sanki yeni, eskiyi biraz aratır vaziyette... Her şeyi söyleyebiliyorsunuz ama acaba o öyle mi anlaşılıyor?

Oktay da şu yanıtı veriyor:
“Yazı diliyle konuşma dili ayrıdır. Bazen arkadaşlarımızla konuşmak yerine mesajlaşıyoruz ya, aslında o mesajlaşma neticesinde birçok şey yanlış anlaşılıyor... Söylediğim ve arkasında durduğum yanlış anlaşılsa bile şeyler var mı? Var. Yanlış yazdığım ve yaptığım şeyler var mı? Tabii ki var... Ben insanım... Hata yaparım... Paralel yapıyla ilgili ben dün nerede durduysam bugün de aynı yerdeyim... Bazıları benim durduğum yere sonradan gelmiş olabilir... E onlar da insan, onlar da hata yapabilir...”

EKLENEN BÖLÜM

Gazetede yayınlanan röportajda bu paragrafın sonuna şu bölüm eklenmiş:
“Bana sorarsanız; Gezi başlı başına bir hataydı; yaşananlara ve ölümlere bakınca. Biz oyuncular sanatla olayları eleştirmeliyiz, aksi halde büyük planların küçük figüranları oluruz...”