BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Oktay Ekşi'den ilginç grup toplantısı önerisi

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, CHP Grup Toplantısının haftada iki kez yapılmasını istedi.

Abone ol

CHP'li Oktay Ekşi, CHP Grup İçyönetmeliği'nde değişiklik öngören teklifini, partisinin milletvekillerine gönderdiği yazıda duyurdu.

SÖZ HAKKI VESAYETE TABİ

Milletvekili olduktan sonra kendisini şaşırtan yeni gerçeklerle karşılaştığını ifade eden Ekşi, "En azından, milletvekili sıfatını taşıyanların TBMM'de kendilerini özgürce ifade edebildikleri bir platform olduğunu düşünüyordum. Oysa söz hakkının vesayete tabi olduğunu burada öğrendim" dedi.

Ekşi, ikinci şaşkınlığını, başka partilerde "yok" denilen "parti içi demokrasinin" CHP'de de pek istenmediğini fark edince yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

KAPALI GRUP TOPLANTISI YAPILSIN

"Bunu hiç değilse bir ölçüde telafi edebilmek için, milletvekili sıfatıyla ne yapabileceğimi düşündüm. Neticede, Meclis Grubumuzun TBMM'de izlenecek politikaları görüşebilmesi ve varılacak ortak karara göre hareket edebilmesi için bir platforma ihtiyaç olduğunu gördüm. Bu platformu - kamuya açık Grup Toplantılarından ayrı olarak - haftada bir gün de kapalı grup toplantısı yaparak gerçekleştirebileceğimiz düşüncesiyle konuyu Sayın Genel Başkanımıza arz ettim. Bir süre sonra kendilerinden izin alarak Grup İç Yönetmeliğinde iki kelimelik bir değişiklik öngören bir öneri hazırladım, birkaç arkadaşımın da desteğini aldım ve 6 Mayıs 2014'te CHP Meclis Grup Başkanlığına sundum."

Oktay Ekşi, grup yönetiminden aldığı bilgiye göre, önerisinin bu ay başında yapılacak ilk kapalı grup toplantısında ele alınacağını ve oya sunulacağını bildirdi.