BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Oktay Ekşi ve Gülen'in ortak özelliği!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Oktay Ekşi ve Fethullah Gülen'in ortak özelliklerini yazdı

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugün köşesinde öyle iki ismin benzerliğinden bahsetti ki görenler şaşkına döndü. Oktay Ekşi ve Fethullah Gülen isminin ortak özelliklerini yazan Özkök, Gülen'in yeni çıkan kitabı "Çizgimizi Hecelerken"den de alıntılar yaptı...

Yazısına Fethullah Gülen'in kitabından bir alıntıyla başlayan Özkök, "zalim ve zulümle" ilgili kısımdan bir kaç cümle yazdı. Ardından da sadece dindarların zulüm görmediğini ifade etti.

Yazının en çarpıcı kısmı Özkök'ün Oktay Ekşi ve Fethullah Gülen arasındaki benzerliğe dikkat çekmesiydi. İkisinin de ortak yanı ne biliyor musunuz? diye sordu önce Özkök. Sonra da açıkladı: İkisi de "ben" demez "biz" diyerek konuşur.
 "Gülen "ben" demeyi seviyor. Ben demeyip biz diyerek " Allah'ım sana kulluk ediyor ve bu konuda yardımı da ancak senden istiyoruz" şeklinde arz-ı ubudiyyette bulunuyoruz" diyor.

Fethullah Gülen'in yeni kitabında geçen şu ifadeleri bir türlü anlamadığını söylerek devam ediyor Özkök: "Ben duvarda ya da kubbede herhangi bir taş olmanın verdiği huzuru anlayamıyorum".

İşte Özkök'ün Oktay Ekşi ve Fethullah Gülen benzerliğini yazdığı yazının tamamı: