BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

Oktay Ekşi istifa yolunda

Hürriyet gazetesi eski başyazarı Oktay Ekşi CHP'ye katıldıktan sonra istifa edecek mi? İşte Ekşi'nin kararı.

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi istifa yolunda. Ekşi, “Konseyin kuralları açısından engel bir durum yok, ancak etik gerekler var. Basın Konseyi’nin tarafsızlığını zedeleyecek izlenim doğarsa bunun gereğini yapmak bana düşer” dedi.


Başyazarı olduğu Hürriyet gazetesinden bir yazısı nedeniyle istifa etmek zorunda kalan gazeteci Oktay Ekşi’nin CHP rozeti taktıktan sonra Basın Konseyi Başkanlığı’na devam etmesi tartışma konusu oldu. Ekşi’ye yönelik, “CHP rozetli basın konseyi başkanı olur mu?” eleştirileri getirildi.

Bu soruyu Ekşi’ye yönelttik. Ekşi şunları söyledi:

"Basın Konseyi’nin kuralları açısından mani yok. Ancak etik gerekler var. Basın Konseyi’nin tarafsızlığını zedeleyecek izlenim doğarsa, etik değerlerde bir sıkıntı yaratırsa gereğini yapmak bana düşer. Bu tür değerleri önemseyen bir kişi olarak görmezlikten gelemem. Basın Konseyi başkanlığı ile özdeşleşmiş biriyim. O nedenle bu mesele haline geliyor. Kurullar açısından zorunlu değil istifa. Dediğim gibi etik değerler var. Konseyin bağımsızlığının korunması ihtiyacı var. Bunları görmezden gelecek biri değilim. Bunları değerlendiriyorum.”

MİLLETVEKİLİ OLACAK MI?

Ekşi’ye siyasete atılma gerekçesini de sorduk. “CHP’yi belki de medyada en çok eleştiren isimlerden biriyim. Eleştirimi hiçbir zaman esirgemedim” diyerek geçmiş yazılarını hatırlatan Ekşi aktif siyasete girişini ise şöyle anlattı:

“Siyasete girdiğiniz zaman önce bunun gereğini yerine getirmeniz gerek. Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde bulunduğu koşullarda yazarlıktan ayrılmış bir vatandaş olarak bana düşen nedir? diye sordum. CHP’ye katılmam da “Kendi memleketim için bana düşen bir görev vardır” diye atılmış bir adım. Ondan gerisi ne olur bilemem.”