BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Okmeydanı'nda ikinci ölüm SON DAKİKA

Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un ölümünün ardından yaşanan olaylarda yaralanan ve kimliği belirlenemeyen kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

OKMEYDANI'ndaki olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün gece yaşanan bombalı saldırıda yaralanan ve kimliği henüz belirlenemeyen vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Dün kurşunun isabet etmesiyle yaşamını yitiren Uğur Kurt'la birlikte Okmeydanı'ndaki olaylarda ölenlerin sayısı ikiye çıktı. Dün geceden bu yana yaşanan olaylarda 9 kişi de yaralandı.

Bir soru üzerine, Okmeydanı'nda dün gece bombalı saldırıda 7 polis memurunun, parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandığını belirten Mutlu, şu bilgileri verdi:

Uğur Kurt'un cenaze töreni! Okmeydanı son dakika TIKLA


BİRİ SİVİL, 9 YARALI

Devletin gücünden daha büyük güç hayali içinde olanlar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Okmeydanı'nda çıkan olaylarla ilgili yeni bir açıklama yaptı:

"Okmeydanı'nda yüzü maskeli eli silahlı bir takım kişilerin ajitasyonlar yapmak suretiyle toplumu tahrik ettiği çatışma ortamını büyüterek şehrin huzurunu bozmaya yönelik emeller içerisinde olduğunu görüyoruz.  Bunların faillerini her halükarda bulup adliyeye teslim edeceğiz. Bunları mutlaka yakalayacağız. Devletin gücünden daha büyük bir güç hayali içinde olanlara fırsat vermeyeceğiz. Şeffaf çalışacağız, fail failler her kimse ortaya çıkacaktır. Yüzü maskeli eli silahlı kişilerin Okmeydanı'nı karıştırma yönündeki faaliyeterini hep birlikte izleyiniz."

"Orada olan vatandaşımız da yüzüne isabet eden parça tesirli materyal sonucunda bugün hayatını kaybetti. Dün yaralanan polis memurlarımız tedavilerinden sonra ayrıldı. Bir polis memurumuz da daha sonra ayağından tabanca ile yaralanmıştı. Toplam yaralı sayımız, memurlar itibariyle 8. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı, onun durumu hayati tehlike arz etmiyor. Onu da yaralılarımız arasına kattığımızda biri sivil toplam 9 yaralımız var."

KİMLİĞİ BELLİ DEĞİL

İstanbul Valisi Mutlu, hayatını kaybeden vatandaşın şu ana kadar kimliğinin belirlenemediğini ifade ederek, "Şu anda kimliği yok. Bu vatandaşımızın kimliği ile ilgili incelemeleri emniyetimiz araştırıyor. Dün akşamdan bu yana kimlik tespitini yapmaya çalışıyoruz. Henüz belirlenmiş değil. Ama kimliğini mutlaka bir şekilde belirleyeceğiz ve açıklayacağız" dedi.

POLİSLERİN SİLAHLARINA EL KONULDU

Okmeydanı'nda dün cemevinde bulunduğu sırada başına kurşun isabet ettiği için hayatını kaybeden Uğur Kurt'un olayında da yeni bir gelişme yaşandı. Okmeydanı'ndaki olay anında görevli bazı polislerin silahlarına el konuldu. OKMEYDANI'NDAN YAŞANANLARIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN


screen-shot-2014-05-23-at-12.13.13-pm.png