BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

Okmeydanı ve Gazi Mahallesi karıştı

HDP'nin 1 Kasım eylem çağrısı sonrası Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'nde olaylar çıktı. Polis biber gazı ve TOMAlarla müdahale başlattı

Abone ol

HDP'nin izinsiz sokağa çıkma çağrısının ardından, Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'nde toplanarak gösteri yapan gruplara polis müdahale etti.

Okmeydanı Şark Kahvesi mevkisinde toplanan bir grup, bir süre slogan attı. Polis ekipleri, dağılmaları yönünde yapılan uyarıya rağmen, izinsiz gösteriyi sürdüren gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Dağılarak ara sokaklara kaçan gruptakiler, polise havai fişek ve ses bombası attı.

POLİSE MOLOTOF YAĞMURU

Gazi Mahallesi'nde ise 50 kişilik bir grup çöp kutularıyla barikat kurarak yolu kapattı.


Göstericiler 'Akrep' adı verilen araçları molotof yağmuruna tuttu. Polis ekipleri göstericilere gaz bombası ve TOMA ile müdahale etti.

Sultangazi Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde saat 17.30 sıralarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto ederek yolu çöp konteynerlarıyla kapattı. Göstericiler, caddede bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek ateşe verdi. Polis ekipleri cadde üzerinde yanan çöp kutularını söndürdüğü sırada çevredeki binaların çatı katlarından TOMA ve 'akrep' adı verilen araçlarının üzerine çok sayıda molotof kokteyli atıldı. Polis ekipleri göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Ekipler, göstericilerin yaktığı ateşi TOMA ile söndürdü. Göstericilerin attığı bir molotofun akrep aracına isabet etmesi sonucu araç içindeki polisler kısa bir süre panik yaşadı. Ekipler, akrep aracının içini kontrol etti. Mahalledeki gerginlik gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

gazi-mahallesi-olaylar-cikti.jpg