BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

OHAL'de iki yeni kararname flaş kararlar

OHAL'de iki yeni kararname Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2010 KPSS başta olmak üzere flaş düzenlemeler var.

Abone ol

Hükümetin hazırladığı iki kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. TSK, Emniyet, Sahil Güvenlik ve kamuda yeni ihraçlar var. FETÖ ile irtibatı bulunan kamu personelinin görevlerine son verildi.

-İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarında yeni ihraçlar var.

-Emniyet teşkilatından 2.360 personel ihraç edildi.

-BTK'da çalışan 196 kişi ihraç edildi. TSK'dan ihraç edilen personel sayısı 136. Bu personelden 24'ü Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu.

FAKÜLTE MEZUNLARINA SUBAYLIK YOLU

-4 yıllık fakültelerden mezun olanlar muvazzaf subay olabilecek.

-2010 KPSS sınavını hukuksuz kazananların atamaları iptal edilecek.

TİB KAPATILDI

-Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatıldı. Telekominikasyon işlemleri ve dinlemeler BTK bünyesinde yürütülecek

GENELKURMAY BAŞKANINI CUMHURBAŞKANI ATAYACAK

-Genelkurmay Başkanı'nın atamasını kabinenin teklifiyle cumhurbaşkanı yapacak.

PİLOTLARA DÖNÜŞ YOLU

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.

2010 KPSS

KHK'da 2010 KPSS için de şu ifadeler yer aldı: 10-11 Temmuz 2010 tarihinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavında genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder. Ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir.