BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

OHAL uzatıldı Bakanlar Kurulu'ndan son dakika kararlar

OHAL uzatıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada OHAL'in 3 ay süreyle uzatıldığını duyurdu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda olağanüstü halin 90 gün süreyle uzatılmasına karar verildiği söyledi.

Bakanlar Kurulu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 14.25'te başladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantıda alınan flaş kararları medyanın önüne çıkarak duyurdu.

Bu kararlardan en çarpıcı olanı da OHAL ile ilgili olandı. İşte Numan Kurtulmuş'un yaptığı açıklamalar;

GÜLEN'İN TUTUKLANMASINI İSTEDİK

"FETÖ'nün başındaki kişinin Türkiye'ye iadesiyle ilgili olarak Amerikan makamlarının üzerine düşeni yapması için gerekli girişimler yapılıyor. Bu karar Amerikan yargısı tarafından verilene kadar bu kişinin tutuklanmasını talep ediyoruz. Gönderilen dosya buna ilişkin bir taleptir. Bu başvurunun en kısa zamanda karşılanacağını ve adımların atılacağını ümit ediyoruz.

OHAL'IN UZATILMASI

-"(Olağanüstü halin uzatılması) Bu yöndeki karar Milli Güvenlik Kurulu'nun geçen hafta çarşamba günü Beştepe'de yaptığı toplantıda alınan bir tavsiye kararıdır. Bakanlar Kurulumuz da bugünkü toplantısında o tavsiye kararına uyarak, olağanüstü hali bir kez daha uzatma, üç ay süreyle uzatma kararını almıştır"

KHK YETKİSİ
-- (Meclis'te kurulacağı iddia edilen KHK Komisyonu) "KHK çıkarma yetkisi OHAL kapsamında bütünüyle Hükümete aittir. Bizim burada yapmak istediğimiz, eğer diğer partilerin bu konularda görüşleri, tespitleri varsa bunların bildirilmesidir ve bu sürecin daha düzgün, daha iş birliği içerisinde yürütülmesini temin etmektir. Yoksa burada bir yetki devri değil, yetki tamamıyla hükümetin elinde olan bir yetkidir"

MUSUL VE RAKKA

- "PYD'nin Musul ve Rakka operasyonlarında esas unsurlardan birisi olarak görülmesi Türkiye tarafından kabul edilebilir bir husus değildir"

- "Türkiye'nin bu operasyonların içinde yer almasının temel şartlarından birisi PYD/YPG unsurlarının bu operasyonlarda asla yer almamasıdır"

- "(Münbiç) Önemli bir kısmı çekilmiştir ama hala o bölgede PYD/YPG unsurlarının bir kısmının var olduğunu biliyoruz ve özellikle ABD'den bu konuyla ilgili olarak verdikleri sözleri yerine getirmesini ve buradaki PYD/YPG unsurlarının Fırat'ın doğusuna çekilmesini sağlamasını bir kere daha talep ediyoruz"

FIRAT KALKANI HAREKATI SÜRECEK

-Fırat Kalkanı operasyonu Suriye'nin bütünlüğünün korunması, Türkiye topraklarının başta DAEŞ ve YPG olmak üzere terör örgütlerini saldırılarından korunması ve terör koridoru oluşmasını engellemek için yapılan operasyondur. Bu özellikle DAEŞ ile ilgili bir mücadeledir. Bu bölgenin güvenli bir bölge haline gelmesi öncelikli hedeflerimizdendir. Operasyon kararlılıkla sürecektir.

ÖĞRETMEN ATAMASI

-Ekimin başında öğretmen arkadaşlarımız MEB bünyesine alınmış olacaktır, 20 bin kişi."