BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.489,49
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

OHAL uzatılacak mı Canikli yeni KHK'ları anlattı

OHAL yeniden uzatılacak mı? Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, hükümetin üzerinde çalıştığı yeni KHK'ların tamamlandığını açıkladı ve OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağına yönelik kararın henüz alınmadığını duyurdu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli "Önümüzdeki dönemde Hollanda'nın tavır ve yaklaşımları, politik duruşları çerçevesinde ilave tedbirler, adımlar atılabilir ama şu an itibarıyla bunları takip edeceğiz" dedi.

OHAL uzatılacak mı sorusuna da yanıt veren Canikli, OHAL'in uzatılması ya da uzatılmaması noktasında verilmiş bir karar olmadığını belirtti.

Hollanda ile diplomatik kriz hakkında konuşan Canikli "Önümüzdeki dönemde Hollanda'nın tavır ve yaklaşımları, politik duruşları çerçevesinde ilave tedbirler, adımlar atılabilir ama şu an itibarıyla bunları takip edeceğiz" dedi.

"BANK ASYA'DA TASFİYE 2,5-3 YILA TAMAMLANIR"

Bank Asya'da tasfiye sürecinin devam ettiğini belirten Canikli, "Canikli: "Sürecin, 2,5-3 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

OHAL KARARNAMESİ HAZIR

Canikli OHAL Kararnamesi'nin hazır olduğunu belirtip şunları söyledi:

"OHAL İşlemlerini İnceleme  Komisyonuyla ilgili çok kısa süre içerisinde atamalar yapılacak, 16 Nisan'dan  önce de bu komisyonun faaliyete başlamasını ve müracaatları almasını bekliyoruz.  Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili  onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde  kararname (KHK) taslak çalışması var."

Canikli, OHAL'in uzatılması ya da uzatılmaması noktasında verilmiş bir karar olmadığını belirtti.