BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

OHAL ne zaman kalkacak! Erdoğan'ın talimatı

OHAL ne zaman kalkacak? Kamuoyunun cevabını aradığı soruya ilişkin Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında AK Parti kulislerinden edindiği bilgileri paylaştı.

Abone ol

OHAL ne zaman kalkacak sorusuna dün Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele için OHAL'in devam edeceğini söylemişti.

Peki OHAL'in bitiş tarihi ne zaman olacak? OHAL'e ilişkin tartışmalar sürerken konuya ilişkin Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısı dikkat çekti.

ERDOĞAN'DAN "TARİH VERMEYİN" TALİMATI
Abdulkadir Selvi'ye göre Erdoğan, OHAL’in ne zaman kaldırılacağı konusunda parti yönetiminin ve hükümetin herhangi bir tarih vermemesini istedi. İşte Selvi'nin OHAL yazısı:

1- Yargıda normalleşme yönünde sinyaller olduğunu yazınca, en çok 2018’de OHAL kalkacak mı sorusu geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL’in ne zaman kaldırılacağı konusunda parti yönetiminin ve hükümetin herhangi bir tarih vermemesini istedi. Erdoğan, Suriye’de ve Irak’taki gelişmeler ile içeride FETÖ ile mücadele nedeniyle tarih açıklanmasını doğru bulmuyor. Anlaşılan o ki 2018 yılında da bir süre OHAL şartlarında yaşamaya devam edeceğiz.

2- Belediye başkanları OHAL nedeniyle her yurtdışına çıkışta İçişleri Bakanlığı’ndan izin almak zorunda kaldıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uygulamaya son verilmesini talep etti. Kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışta kurumlarından izin alma şartı kaldırıldı ama bu belediye başkanlarını da kapsıyor mu tam bilmiyorum.

OHAL ne zaman kalkacak? Bozdağ'dan açıklama