BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

OHAL komisyonu başvurusu askeri öğrencilere şok!

OHAL komisyonuna başvurular başladı. Peki kimler OHAL komisyonuna başvurabiliyor, dilekçe örneği ve başvuru nasıl yapılıyor? OHAL komisyonuna başvurularda askeri öğrencilere red yanıtı geldi.

Abone ol

OHAL inceleme komisyonu çalışmalarına başlarken komisyona başvuruların kapsamı dar tutuldu. OHAL KHK’larıyla ihraç edilenler, öğrencilikten atılanlar ya da kapatılan dernekler için oluşturulan OHAL Komisyonu, ilişiği kesilen askeri öğrencilerin başvurusunu reddetti.

komisyonlara, ilişiği kesilen öğrencilerin başvuru yapabileceği belirtilmesine rağmen, “Yalnızca KHK’larda isimleri bulunan kişiler, başvuruya alınabiliyor. İlişiği kesilen askeri öğrencilerinin isimleri KHK’larda yer almadığı için, başvuruda bulunamaz” gerekçesiyle, başvuru taleplerinin reddedildiği öğrenildi. Öğrenciler ise, “Bir yıldır komisyonun kurulmasını bekledik, şimde de başvuramıyoruz. Sorgusuz sualsiz ilişiğimiz kesildi. Hakkımız olan ve komisyonun yetkisinde bulunan güvenlik soruşturması yapılsın ve aklananlar geri dönsün” talebinde bulundu.

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak işte örnek başvuru

KOMİSYONA KİMLER BAŞVURABİLİYOR?
Komisyonun çalışmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelikteki “Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan KHK’lerde yer alan ilave tedbirler ile kanun yollarının açık olduğu işlemler hakkında ayrıca başvuru yapılamaz” hükmü bulunuyor. Bu durumda KHK’ların “ekli listelerinde” yer almayan ancak KHK’lerdeki düzenlemelerden etkilenen binlerce kişi, hakkını OHAL Komisyonu’nda arayamayacak.  Rakam  32 bin 80 kişiye tekabül ediyor.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR
Kapatılan medya kuruluşları arasından KHK’lerle kapatılan, yani ismi ekli listelerde yer alan kurumlar OHAL komisyonuna başvurabilecek. Ancak KHK ile yetkilendirilen bakanın onayı ile kapatılan basın kuruluşları OHAL komisyonunun ilgi alanına girmeyecek.