BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

OHAL aklama komisyonu! İhraç edilen öğretmen ve memurlar...

KHK ile OHAL esnasında yapılan kapatma ve ihraç işlemleri için Aklama Komisyonu kuruluyor. İhraç edilen öğretmen, memur, polis ve doktorlar bu komisyona başvurabilecek.

Abone ol

Aklama komisyonu 23 Ocak tarihli Resmi gazetede yayınlanan son KHK ile ilan edildi. KHK'lar ile OHAL döneminde meslekten ihraç edilip işten atılanlar bu aklama komisyonuna başvuracak. Peki komisyon üyeleri kimlerden oluşuyor ve başvurular nasıl olacak?

683 sayılı KHK kapsamında yapılan bir düzenleme ile OHAL aklama Komisyonu kurulması kararı alındı. Buna göre kurulacak olan Komisyon, OHAL esnasında gerçekleştirilen haksız ihraç ve kapatma işlemlerini değerlendirecek. Komisyon tarafından haksız olduğu tespit edilen uygulamalarda ihraç ya da kapatma işleminin iptaline karar verilecek.

İhraç edilen memurlar ve iade listesi 23 Ocak KHK Resmi Gazete

OHAL AKLAMA KOMİSYONU
OHAL Aklama Komisyonunda 7 üye bulunacak. Bu üyelerin 3’ünü Başbakanlık, 2’sini HSYK, 2’sini Adalet ve İçişleri bakanları atayacak. Komisyon, kamudan ihraç edilenler, öğrencilikten atılanlar ve kapatılan ya da devredilen kuruluşlardan başvuruları 6 ay içerisinde alacak.

KOMİSYONA BAŞVURULAR
OHAL İnceleme Komisyonu için başvuru sürecinde başvurular valilikler ya da son görev yapılan kurum aracılığı ile olacak. Komisyon, kurumlardan belge talebinde bulunabilecek. Başvuru haklı bulunursa, ihraç edilen kişi yeniden atanabilecek, kapatma ya da devir işlemi ortadan kalkacak. Kara göre dava açılması da mümkün olacak. Konu hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Eksik ve hatalar için etkili bir iç hukuk süreci olacak” dedi.