BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  MEDYA

Oğuz Güven olayının belgesi Nedim Şener mi ihbar etti?

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'i Nedim Şener mi ihbar etti? Cumhuriyet bunu iddia etti Nedim Şener bugün belgesiyle birlikte işin aslını ortaya koydu.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi ile Posta yazarı Nedim Şener arasında "gözaltı-ihbar' kavgası çıktı. Cumhuriyet.com.tr'nin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven, Denizli Başsavcısı için atılan manşet sebebiyle gözaltına alınmıştı.

FETÖ taraftarlarının iddiasına göre ihbarı Nedim Şener yaptı. Buna dayanak olarak da Nedim Şener'ın attığı aşağıdaki twiti gösteriliyor.

Nedim Şener ise "Savcılığın Cumhuriyet için soruşturma açtığı tarih 10.05.2017, ben twiti 11.05.2017'de attım. Utanın ahlaksızlar" diyerek bugün köşesinden belge yayınladı. Belge Oğuz Güven hakkında Cumhuriyet savcılığının başlattığı soruşturmanın tarihini gösteriyor.


Tarihlere bakılacak olursa Nedim Şener dediğinde haklı görünüyor. Savcılık manşeti görüp Oğuz Güven hakkında Nedim Şener twit atmadan 1 gün önce harekete geçmiş. Nedim Şener Posta Gazetesi'ndeki “Cumhuriyet’ten Oğuz Güven’i ben mi ihbar ettim?” başlıklı yazısında işin aslını şöyle anlattı;

-“Nedense FETÖ’cüler sosyal medyada “Nedim Şener Oğuz Güven’i hedef gösterdi, gözaltına alındı” kampanyası başlattı. (...) Oysa gerçek farklıydı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba, Cumhuriyet ilgili 2017/70901 numaralı soruşturmayı o çirkin başlığın atıldığı 10 Mayıs 2017 başlatmıştı. Benim twitimin tarihi ise 11 Mayıs. Yani benim savcıya hedef göstermem söz konusu değildi, ben tepkimi gösterdiğimde soruşturma çoktan başlamıştı.

Ayrıca benim twitimde çağrım Cumhuriyet gazetesinin en tepesindeki isim Orhan Erinç’e idi, Oğuz Güven’in adı bile geçmiyordu. Tüm bunlar Cumhuriyet’in tüm sorumluları tarafından da biliniyordu ama lince seyirci kalmak hoşlarına gitmiş olacak.

Oysa, Cumhuriyet yönetimi ilk gün o çirkin başlığı atana yaptırım uygulayıp, medeni biçimde açıklama yapsaydı Oğuz Güven bu haksızlığa uğramazdı. Ama onlar ne yaparsa yapsın ben onları, hakikati ve gazeteciliği savunacağım. "

Oğuz Güven gözaltına alındı Cumhuriyet Gazetesi'nde deprem