BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL

Ogün Samast'ın o pozu! Gözler Fatih Portakal'a çevrildi

FETÖ'den tutuklu FOX TV Haber Müdür Ercan Gün'e özgürlük isteyen Fatih Portakal'a, yazar Fuat Uğur'dan suçlama geldi.

Abone ol

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın Türk bayrağıyla çekilmiş fotoğafın bilinmeyenlerini yazdı ve Fatih Portakal'ı suçladı.

FETÖ'CÜ MÜDÜR GELDİ

FETÖ kumpası içinde olmakla suçladığı Ercan Gün'e, fotoğrafın FETÖ'cü Ali Fuat Yılmazer tarafından servis edildiğini yazan Uğur, bu olay sonrası Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ın görevden alınıp yerine FETÖ'cü müdürün atandığını aktardı.

İşte Fatih Portakal ile Fuat Uğur arasında yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek o yazıdan bir bölüm:

FOTOĞRAF İÇİN ALİ FUAT YILMAZER TALİMAT VERDİ İDDİASI

"Ercan Gün ile ilgili şöyle bir alıntıya yer vereyim, sizler Google’dan araştırsanız çok detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Yıllarca Zaman gazetesinde çalıştırılarak pişirilen ve daha sonra da FOX tv’de görevlendirilen Ercan Gün, Hrant Dink katledildikten sonra Samsun’da bir polis ile bir astsubayın arasında, Türk bayrağının önünde çekilen Ogün Samast’ın fotoğrafını yayınlatan ilk kişi olarak tanınıyor.
Bugün aktarılan bilgilere göre Ercan Gün’e o fotoğrafı çekmesi için Ali Fuat Yılmazer tarafından talimat verilmişti. Aslında Ercan Gün Samsun’a gider gibi yapacaktı ama gitmeyecekti. Ogün Samast’ın infiale sebep olan fotosu ona servis edilmiş, o da yayınlatmıştı FOX’ta. Bu fotoğraf sayesinde Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan görevden alınmış, yerine de Fetullahçı biri atanmıştı.

BAŞINDAKİ ADAM DA FATİH PORTAKAL'DI

Şimdi de bir anekdot:
Ercan Gün’ün operasyonları devam ettiği için bir gün Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’u arayarak “Sabri bey Dink cinayetinin azmettiricisi olarak tutuklanan Erhan Tunçel ifadesinde sizi de suçlamış, ne diyeceksiniz” diye sorar. Sabri Uzun ona şu cevabı verir:
“Sen Ogün Samast ile polislerin fotoğrafını haber yapmanın içyüzünü bana anlat, ondan sonra ben senin sorularına cevap vereyim.”
Ercan Gün FOX tv haber merkezindeydi.
Başındaki adam da Fatih Portakal’dı.
Öyle görünüyor ki hâlâ onun koruması altında."