BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Oğul Erbakan'a lider gibi karşılama

Fatih Erbakan, Kayseri'de genel başkan gibi karşılandı

Abone ol
Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Erbakan, partisinin Kayseri İl Divan toplantısında yaptığı konuşmada, "Bizim 11 aylık hükümetimiz, AK Parti'nin 10 yıllık iktidarına bedeldir" dedi. 

SP Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Erbakan, partisinin Kayseri İl Divan Toplantısı'na katıldı. Erbakan, partililer tarafından salona girişinde, 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılandı. Toplantı öncesinde 4.5 yaşındaki Necmettin Emre Kaya, SP'nin merhum lideri için yazılan, "Sensiz de bu dava sürer be hocam. Lider gitti diye yolda mı kaldık?" şiiri okudu. 
Küçük Necmettin'in okuduğu şiir Fatih Erbakan ve salonda bulunan partilileri hüzünlendirdi.  İl Başkanı Mahmut Arıkan'ın konuşması sonrasında kürsüye gelen Fatih Erbakan, yine 'Mücahit Erbakan' sloganlarıyla karşılandı. 

SP'nin merhum lideri Necmettin Erbakan için, "Milli görüşçüler olarak böyle bir liderimiz olduğu için, kendisiyle aynı dönemde yaşama şansında olduğumuz için Allah'a şükür ediyoruz. Yaşantısı ve görüşleriyle bize örnek oldu" diyen Fatih Erbakan, "Bundan tam 42 yıl önce muhterem liderimiz tarafından bir çiçekle bahar olmaz fakat her bahar bir çiçekle başlar sözleriyle, ne zaman iktidara gelse milletimizin yüzünü güldürmüştür. Bu zamanlarda aynı zamanda planlı olarak dış güçler tarafından defalarca önlenmek istenmiştir. Akla gelmeyecek haksızlıkları ve parti kapatmalarına maruz kalınmıştır. Her zaman söylediğimiz gibi onların bu yaptıkları haksızlıklar ancak sakalımızı traş etmekten başka bir işe yaramamıştır. Milli Görüşçüler olarak bu olaylar sonrasında piştik ve olgunlaştık" diye konuştu. 

Konuşmasında AK Parti iktidarını eleştiren Fatih Erbakan, "Türkiye'de 9 yıldır AK Parti iktidarı tek başına iktidarda bulunuyor. Milletimiz kendilerine gösterdiği teveccühü Cumhuriyet tarihinde başka hiçbir partiye vermedi. Milletin en büyük desteği ile mecliste bulunuyorlar. Milletimize 3 konuda vaatte bulundular. Millet ekonomik kriz sonrasında bu vaatlerin arkasından gitti" diyerek şunları söyledi: 

"Seçimler yaklaştığı için oy telaşına düştükleri için oylar SP'ye kaymaması için 'Sakın tek başına iktidardan vazgeçmeyin, koalisyonlardan tek başına iktidar daha iyidir' diyorlar. Buradan kendilerine seslenmek istiyorum. Milli görüşün bir yıllık koalisyonu sizin 10 yıllık tek başına iktidarınızdan daha iyidir. Ne koalisyonundan ne tek başına iktidarından bahsediyorsunuz? Biz bunu laf olsun diye söylemiyoruz. 54. hükümet koalisyon hükümeti olmasına rağmen kısacık bir sürede bunu gösterdi. Bizim 11 aylık hükümetimiz gerçekten de 10 yıllık AK Parti hükümetinden daha faydalıdır. Muhterem babamın bir ifadesi vardı. Refah Partisi zamanında söylerdi. 'Biz iktidara gelsek hiç başbakanlığa gelmeden ülkeye daha faydalı oluruz. Çünkü en azından bunların yaptığı tahribatı yapmayız' derdi. Milli Görüş iktidara gelse gerçekten hiçbir şey yapmadan evde otursa çay içse en azından Irak tezkeresini çıkarmaz, en azından Kıbrıs tavizlerini vermezdi."