BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52

Öğretmenlerin hali, pür melali!

Açığa alınan öğretmenlerle çözüm üretici bir formül de bu olsa gerek...

Ülkemiz olağanüstü haller yaşadı yaşamaya da devam ediyor.

FETÖ-PKK- IŞİD… vb. örgütler nöbetleşe ülkemizin dengesini bozmak için fırsat kolluyorlar. Hal böyle olunca da haklı olarak Hükümet millet adına kendini koruma refleksini geliştirmek durumunda kaldı.

FETÖ üyeleri bir felaket, devletin kılcal damarlarına yerleşmiş vaziyetteler, alınlarında yazmıyor ki kulağında tutup atasınız, dolayısıyla

Bank Asya hesabı, Aktif Eğitim Sen üyeliği, Dernek üyeliği neden gösterilerek bir isim tespitine gidildi. Ancak bu üç kuruluşlar da Türkiye

Cumhuriyeti yasalarına göre faaliyet gösteriyordu. Dolayısıyla bu oluşumlarla olan irtibatı görevden ihraç sebebi göstermek tuhaf kaçıyor, sırıtıyor, devlet haklıyken haksız duruma düşüyor.

İşte bir fırsat daha Bylog hesabı bu hesabı kullananların örgüt üyesi olduğuna açık bir delildir.

İlginçtir ki komşulardan alınan kablosuz internet ağı üzerinde Bylog hesabını kullanan sinsi kimseler de olmuş ve cezasını adına internet bağlanan kimse ödüyor böyle mağduriyetler de vardır. Bu konuda meydana gelen bazı mağduriyetleri gidermek için en kısa zamanda yeni bir KHK’ya ihtiyaç vardır.

Ya bu Eğitim sen üyelere ne demeli, herkes bilsin ki bu sendikanın üyelerinin çoğu HDP -PKK sempatizanı olup her fırsatta propagandasını yapıyorlardı. Ancak ilk sefer bu kadar ağır bir müeyyideyle baş başa kalıyorlar. Çünkü bu söz konusu eylemin talimatı Kandil patentliydi, bilmekte fayda var.

Eminim açığa alınanların en az yarısı bu sendikaya an itibariyle soğumuş ve beddua ediyorlar.

20-30 yıl önce belki bu şekilde görevden atılma bir değer olarak telakki edilebiliyordu fakat şu anda toplumda bir karşılığı yoktur. PKK’yi dağda tutarak Kürt çocuklarının daha çok ölmesinden başka bir şeye yaramayan bu sol cenahın halk nezdinde itibarları sıfırlanmış durumda bunu da bilmekte fayda var.

İyi ki bunlarla ilgili soruşturma açılmış ve çoğu değişik düzeyde cezalandırılış duruma gelmişler. KHK çıkarılırken bu soruşturma neticeleri de dikkate alınmalıdır.

Eğitim-Sen üyelerinin açığa alınmanın doğuracağı sorunları teğet geçmek için şöyle bir teklifim var.

Açığa alınan öğretmenlerle çözüm üretici bir formül de bu olsa gerek,

*Hizmet yılı 5’in altında olanlara maaş kesim cezası,

*5-10 yıl arası olanlar kıdem durdurma cezası,

*Hizmet yılı 10 yıldan fazla olanlara kıdem durdurma ve sürgün,

*Emekliliği gelenler için “resen” emeklilik,

*Suça bulaşan varsa ihraç da edilir/edilmelidir,

Aksi halde FETÖ üyelerinin sitemine hedef olmuş oluyoruz. Anadolu insanı Kürdüyle Türküyle hakkını hükümete helal etmez.

*Kimi öğretmen elin çocuklarını dağa yönlendiriyor,

*Kimisi “Fis ovası” adında piknik alanları oluşturuyor,

*Devletin öğretmeni Proje icabı öğrencileri Avrupa’ya götürürken

PKK kamplarına götürüp örgütün reklamını yapıyor… ve daha neler. Böyle bir uygulamaya gidilirse faydalı bir netice verebilir kanaatindeyim.

Hem hepsi bir vesileyle cezalandırılmış olur, halktan da fazla bir tepki alınmaz, algı yönetimi ile kendini mağdur gösterme fırsatı ellerinde alınır diye düşünüyorum.

Her ne kadar öğretmenler çoğunlukta olsa da bir yandan sağlıkta, diğer yandan diyanette ve askeriye de bir çok mağduriyetler yaşandı galiba, bu sıkıntıları minimize etmenin yollarını hep beraber aramalıyız diye düşünüyorum.

Varsa bir fikrinin lütfen esirgemeyin.