BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenlere özel 'yöreye uyum' eğitimi

"Anadolu'da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları" eğitimleri sayesinde öğretmenler bulundukları yöreyi iyi tanıyarak daha donanımlı şekilde eğitim veriyor.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) aday öğretmenlere yönelik "Anadolu'da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları" eğitimleri sayesinde öğretmenler bulundukları yöreyi daha iyi tanıyarak artık sınıfına daha donanımlı şekilde girecek.MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bütün öğretmenlerin hizmet içi eğitim faaliyetlerinden sorumlu olduklarını söyledi. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin eğitimlerinden de sorumlu olduklarını belirten Aktekin, şunları kaydetti:

"Şu anda 920 bin civarında öğretmenimiz okullarımızda faaliyet yürütüyor. Genel müdürlüğümüzün her yıl düzenlediği hizmet içi eğitim çalışmalarına ilaveten ilk defa bu yıl şubat ayında ataması yapılan 30 bin öğretmen için 'Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci' dediğimiz 6 aylık bir program oluşturduk. Bu eğitimler mart ayında başladı ve ağustosun 12'sinde ilk kısmı bitti. Mesleğe yeni başlayan 30 bin aday öğretmenimize bu süreçte teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verildi. Eğitimle ilgili çeşitli filmler izleyip, kitaplar okuyarak kişisel ve mesleki gelişimleriyle ilgili dosyalar hazırlamaları istendi."

Aktekin, bu aday öğretmenlerin okullar açıkken danışman eşliğinde faaliyetler yürüttüklerini vurguladı.