BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Öğretmenlere Kılıçdaroğlu dersi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, atanamayan öğretmenlere seslendi, birlik olun çağrısı yaptı.

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Atama bekleyen öğretmen'' kavramının 21. yüzyılın Türkiyesinde olmaması gerektiğini söyledi. ''Olması gereken, öğretmenin öğrenciyle buluşmasını sağlamaktır. Temel görevimiz budur'' diye konuşan Kılıçdaroğlu, öğretmenleri birlik olmaya çağırdı!
 
İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen, ''Öğretmenlerin Sorunları ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler'' konulu konferansa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Sözcüsü Hasan Basri Ekici, öğretmenler ve partililer katıldı.
 
Türkiye'de öğretmenlerin sorunlarıyla boğuşan bir alana hapsedildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, iktidarın öğretmenlerle ilgili parlam laflar ettiğini ancak gerekli değeri göstermediğini, sorunlarını çözmediğini iddia etti.
 
"YENİ BİR ANLAYIŞ GEREKİYOR" 

Kılıçdaroğlu, ''İş yapan, görevinin başında olan öğretmen'' ile ''Atamasını bekleyen öğretmen'' olmak üzere iki tür öğretmen olduğunu söyleyerek öğretmenleri birlik olmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
''Eskiden böyle bir kavram yoktu. 'Atama bekleyen öğretmenler' kavramı çıktı. Bir kişi değil, yüz kişi değil, binlerce kişi bekliyor. İntihar eden, atamasını bekleyen öğretmenlerden söz etmiyorum, o farklı bir dram. Neden Türkiye'de 'atanamayan öğretmen', 'atamasını bekleyen öğretmen' kavramı var. Okuyacak çocuğumuz mu yok? Var. Onlara ders verecek öğretmenimiz mi yok? O da var. Ama eğitimin tabanını oluşturan bu iki temel unsuru yan yana getirecek bir siyasi irade yok. 'Atama bekleyen öğretmen' kavramının 21. yüzyılın Türkiyesinde olmaması gerekir. Olması gereken, öğretmenin öğrenciyle buluşmasını sağlamaktır. Temel görevimiz budur.
 
Sanmayın ki sadece öğretmenlerin sorunları var. Milli Eğitim Bakanlığı, adı üstünde 'milli', adı üstünde 'eğitim', adı üstünde 'bakanlık'. Gerçekten de bu bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı işlevini mi görüyor? Bu bakanlığın yatırım bütçesi ne? OECD üyesi ülkelere bakın. Dersliklerdeki öğrenci sayısı ortalama 22, bizde bunun iki katı. Yatırıma yeteri kadar zaman, para ve emek ayrıldı mı? Hayır. Eğer eğitime yeteri kadar yatırım yapmazsanız, ülkenin geleceğinden çalıyorsunuz demektir.''
 
"ERDOĞAN'DAN RANDEVU BEKLİYORLAR"
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, ''TOKİ'deki yolsuzlukları açığa çıkardım'' yönündeki açıklamalarını anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Verdiği rakamlar gerçekten çok büyük rakamlar. Hem koltuğunda oturacaksın hem eğitime yatırım yapmayacaksın hem birileri malı götürecek. Sen oturacaksın, şikayet edeceksin. Sorun çözmesi gereken noktada bulunanlar eğer şikayet ediyorlarsa, onların bu ülkeye vereceği bir şey yoktur'' diye konuştu.
 
Atama bekleyen öğretmenlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu beklediğini ancak alamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Eğer Türkiye bugün demokrasisini yeteri kadar geliştirememişse, öğretmene yeteri kadar yatırım yapmadığı içindir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bir öğretmenin ortalama aylığı bin 750 lira. Bu eğitim düzeni toplumu geleceğe sağlıklı taşıyamaz. Eğer bir öğretmen 'ben ay başını nasıl getireceğim' diye düşünüyorsa gücünü ve emeğini çocuğa veremez'' dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
 
''Eğer bu ülke Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında, 1921'de Çocuk Esirgeme Kurumu'nu kurmuşsa, 1925 yılında Kayseri'de uçak fabrikasının temelini atmışsa, 1934 yılında Kayseri'den kalkan uçak Ankara'ya inmişse ve o uçağı biz yapmışsak ve o yılların öğretmeni asla ve asla paraya ihtiyaç duymayan bir konumdaysa ve ülkenin o yoksul koşullarda öğretmene verdiği değer bilinirken, 21. yüzyılda 'ben öğretmene para vereceğim ama benim param yoktur' diyorsa buna kesinlikle inanmayın. Bu, bir siyasi tercih meselesidir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Öğretmenlerin de kabul etmemesi lazım. Parçalı yapıyı kabul etmiyoruz. Öğretmenler çok parçalı bir yapı sergiliyor. Öğretmenlerin önce ülkenin çıkarları, çağdaşlaşma, uygarlaşma ve Batı'nın egemen güçlerine karşı onurlu bir Türkiye konusunda görüş birliği içinde olmaları lazım. Parçalı yapı, 'böl, yönet'e zemin hazırlar. Bölerseniz, istediğiniz gibi yönetirsiniz. Öğretmenlerin bölünmemesi lazım.''