BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Öğretmenlere 700 liralık ek gelir müjdesi!

Öğretmenler ek ders sayesinde ayda ortalama 700 TL’ye kadar ek gelir elde edebilecek.

Abone ol

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle birlikte okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılacak olan “takviye kursları” öğretmenlere yarayacak.

HAFTADA 40 SAAT DERS

Milli Eğitim Bakanlığı, takviye kurslarda görev alacak öğretmenlerin kriterlerini belirledi. Buna göre öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dahil toplam 40 saate kadar ders verebilecek. Bir öğretmen, okulda 21 saat derse giriyorsa takviye kurslarda da 19 saat ek ders verebilecek. Öğretmenler ek ders karşılığında aylık 700 TL’ye kadar ücret alabilecek.

KRİTERLERİ VAR

Milli eğitim müdürlüklerine kurslarda görev almak için müracaat eden öğretmenler, komisyon tarafından görevlendirilecek. Görevlendirmelerde bazı kriterler dikkate alınacak.

Bilgi ve tecrübesi ile branşında deneyimli, çevresiyle iyi ilişkiler kurabilen, öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerine hâkim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilen öğretmenler tercih edilecek. Veli ve öğrencilerin istediği öğretmenler ek ders verebilecek.

Öğretmenlerin, branşında girdiği derslerdeki e-okul “Öğretmen Başarı Grafiği” ile okuttuğu sınıflardaki öğrencilerin TEOG, YGS/LYS başarı durumları dikkate alınacak. Alanında yüksek lisans yapanlara öncelik tanınacak. Öğretim programı, öğretim yöntem teknikleri, sınıf yönetimi gibi alanlarda hizmet içi programları tamamlayanlar ön sıralara yerleşecek. Alanında norm kadro fazlası olan öğretmenler ek derslere girecek