BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Öğretmeni azarlayan vali konuştu

Kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerin içinde öğretmeni azarlayan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, açıklama yaptı.

Abone ol

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz için üzüntü bildirdi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, dersanede kıyafetlerini beğenmediği için azarlayarak sınıftan kovduğu öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz için dün akşam ’Saygı Yürüyüşü’ adı altında düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Vali Cebiroğlu, öğretmenin ölümünden derin üzüntü duyduğunu söyledi.

CEM YILMAZ VALİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından derse sakallı girdiği için azarlanan Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, dün yapılan protesto eylemi sonrasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Selim Cebiroğlu, "Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi, değerli personelimiz, Fen Lisesi öğretmeni Halil Serkan Öz’ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, bütün eğitim çalışanlarına başsağlığı dilerim" dedi.

ögretmen.20150404142729.jpg
Hayatını kaybeden Halil Serkan Öz

"VALİNİN AZARI CANINI ÇOK YAKTI"

Matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz’ün dün yapılan bu olayı protesto yürüyüşü sırasında kalp krizinden hayatını kaybetmesi, yakınları ve eğitim camiasını üzüntüye boğdu.

Oğlunun çok duygusal bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen baba Kemal Öz, "İddia ediyorum yavrum, matematiği yemiş yutmuştu. Yüksek Lisans da yapmıştı. Yalova’da ilk iki öğretmen arasında gösteriliyordu. Ödülleri de vardı. Geçtiğimiz hafta cuma günü okula giden valinin, çok sevdiği öğrencilerinin içersinde kılık-kıyafeti yüzünden kendisini azarlayıp kovması. Canını çok yaktı. Yaşadıklarını sürekli benimle paylaştı. Öğrencilerinin olay sonrası valinin istifa etmesi için internet üzerinden başlattıkları imza kampanyası moralini biraz düzeltti. Dün kendisine destek için yapılan mitingde rahatsızlanan yavrum öldü. Benim oğlum gitti. Vali bey artık okulları rahat rahat gezsin, insanlara hakaret etsin. Kendisinden de şikayetçi olmayacağım. Çünkü çocukları var. Allah’ından bulsun."

BABASI: KALBİNDEKİ DAMARIN TIKALI OLDUĞUNU ÖLDÜKTEN SONRA ÖĞRENDİM

Oğlunun yaşadığı bazı psikolojik sorunlar nedeniyle sakinleştirici ilaç aldığını fakat kalbiyle ilgili bir sorununun bulunmadığını belirten Kemal Öz, "Çocuğumun kalbindeki damarın tıkalı olduğunu öldükten sonra öğrendim" diye konuştu.

Bu arada, eşinden boşandıktan sonra anne ve babası ile kalan Halil Serkan Öz bugün, Merkez Camii’nde ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Yalova Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ögretmen.20150404155917.jpg

AMBULANSTA İKİ KEZ DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILMIŞTI AMA...

Eylem sırasında rahatsızlanan, TÜBİTAK ödüllü öğretmen Halil Serkan Öz, hastaneye kaldırıldı fakat kalp krizi geçirdiği anlaşılmasının ardından ambulansla Bursa’ya sevk edilmişti. Yolculuk sırasında ambulansta iki kez duran kalbi çalıştırıldığı belirtilen öğretmen Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirmişti.