BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmene promosyon müjdesi

Bankaların okul veya il milli eğitim müdürlüklerine verdiği promosyon paralarının tümü öğretmenlere dağıtılacak

Abone ol

Şimdiye kadar bu paranın yüzde 70'i öğretmenlere verilirken, kalanı okul ihtiyaçları için kullanılıyordu. Zaman'ın haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 'Bakanlığa bağlı okul ve kurumların, bankalarla yapacağı maaş ödeme protokollerine bağlı olarak edinilecek parasal kaynakların tamamının çalışan personele dağıtılması' talimatı verdi. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nca illere gönderilen genelgede, 1 Şubat 2010 tarihinden itibaren promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması istendi.

2007 yılında çıkarılan 'banka promosyonları' konulu Başbakanlık genelgesinde 'Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir' deniliyordu. Milli Eğitim'in genelgesinde de bu duruma atıf yapılırken, "Banka promosyon miktarının tamamının kamu görevlisine dağıtılması esas olup üçte birini geçmeyecek şekilde ihtiyaçlarda kullanılması istisnadır. Nitekim Başbakanlık genelgesinde 'ayrılabilecektir' ifadesi kullanılarak bu konuda idarelere takdir hakkı tanınmıştır. Bu sebeple promosyonların tamamı çalışanlara dağıtılacaktır." denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Eğitim-Bir-Sen arasında imzalanan son 'Kurum İdari Kurulu' raporunda da banka promosyonlarının tamamının çalışanlara dağıtılması kabul edilmişti. İllere göre değişmekle birlikte bankalarla promosyon anlaşmalarını okullar doğrudan yapabildiği gibi, ilçe veya il milli eğitim müdürlükleri de tüm ilçe ya da il için imzalayabiliyor. Promosyon miktarları, ihale sonuçlarına, şehir ve okullara göre değişiyor. Genellikle 3 yıllığına bankalarla yapılan anlaşmalar sonucunda bir defalığına çalışanlara 500-750 lirayı bulan ek gelir sağlanıyor.