BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Öğretmene korkunç dayak!

Yenibosna'da beden eğitimi öğretmeni, kot pantolonla derse girmesine izin vermediği öğrencisinin velisi tarafından darp edildi

Abone ol

Yenibosna'daki Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Nejdet Korkmaz, dün kot pantolonla derse girmesine izin vermediği 8. Sınıf Öğrencisi N.U.'nun dayısı E.F. tarafından saldırıya uğradı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aldığı darbeler yüzünden ağır yaralanan Nejdet Korkmaz, hastaneye kaldırıldı. Meslektaşları bugün yaptıkları eylemle Nejdet Korkmaz'a saldırıyı protesto etti.

İddiaya göre 8. Sınıf Öğrencisi N.U., dün, okula kot pantolonla geldi. N.U., beden eğitimi dersine girmek istedi. Kıyafetinin uygun olmadığını söyleyen Beden Eğitim Öğretmeni Nejdet Korkmaz, N.U.'yu derse almadı. Derse giremeyen N.U., eve gidip durumu ailesine anlattı.

ALDIĞI DARBELER YÜZÜNDEN YERE YIĞILDI

Duyduklarına sinirlenen N.U.'nun dayısı E.F. (26), okula gidip Nejdet Korkmaz'la görüşmek istedi. Nejdet Korkmaz'la tartışmaya giren dayı E.F., daha sonra öğretmene saldırdı. Nejdet Korkmaz aldığı darbeler üzerine yere yığılırken E.F. okuldan ayrıldı. Kanlar içinde kalan ve aldığı darbeler yüzünden ağır yaralanan Nejdet Korkmaz, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dün hastanede tutulan Nejdet Korkmaz, bugün taburcu edilerek evine götürüldü. Dayı E.F., daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

OKUL ÖNÜNDE PROTESTO ETTİLER

Olayın ardından Eğitim-Bir Sen üyeleri eylem yaptı. Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu önünde toplanan eylemciler, "Okullar hayat olsun öğretmenler sağ olsun", "İade-i itibar istiyoruz", "Öğretmene şiddete hayır güvenli eğitime evet" ve "Bakan Dinçer öğretmene sahip çık" yazılı döviz açtı. Ayrıca göstericiler "Öğretmenler acilde bakan Dinçer nerede" ve "Öğretmene uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması okuyan Emrullah Aydın, şunları söyledi:

"Sendikalar olarak öğretmenlerimiz öğrencilerine daha iyi bir eğitim verebilmek için mücadele verirken hayatlarını riske edecek derecede şiddete maruz kalmasından son derece kaygılıyız. Sevginin merhametin ve insan-ı kamil olmanın öğrenildiği yerler olması gereken okullarımız, ne yazık ki şiddetin çatışmanın ve öfkenin merkezi olmuştur.

Eğitim sistemimizin ciddi şekilde sorgulanması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanları ile öğrenci ve veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarını bir an önce gözden geçirmelidir. Sorunun oluşmasında internet, tv reytingleri ve sokak kültürünün etkili olduğu bilinciyle hareket edilmeli, çözüm oluştururken de bu etkenler dikkate alınmalıdır.

Bu hususta cezaların caydırıcı olması ve cezayı ehliyet yaşının günümüze uyarlanması için çalışmalara derhal başlanmalıdır. Bu olay bize göstermiştir ki, şiddet olayları eğer gerekli önlemler alınmazsa ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır."

Öte yandan öğlen saatlerinde bir grup öğrenci ve veli de saldırıya uğrayan Nejdet Korkmaz'a saldırıyı protesto etmek için okul önünde toplandı. Ellerinde pankart ve döviz taşıyan öğrenciler "Öğretmene kalkan eller kırılsın", "Kara tahtamız kara bahtımız olmasın" ve "Öğretmen katili olmayacağız" diye slogan attı. Anne ve babalar da çocuklarını alkışladı.