BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

30 bin öğretmen ortada kaldı

Danıştay’ın kararıyla Anadolu liselerine sınavsız öğretmen atanması durdurulunca MEB, sınav yapma kararı aldı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu liselerine yine sınavla öğretmen alacak. Bakanlık 2010 yılında hazırladığı yönetmelikle Anadolu liseleri dışındaki fen, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liselerine öğretmen seçimini sınavla yapma düzenlemesine giderken, bu liselere öğretmen seçiminde sınavı kaldırmış ve sınavsız atama yapmıştı.

Bu karara ilişkin açılan dava sonucunda Danıştay, bu hükmün yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine de bakanlık bu okullara da öğretmen ataması yapabilmek için sınav düzenlemek zorunda kaldı.

Fen, sosyal bilimler, güzel sanatlar, spor ile her türdeki Anadolu liselerine öğretmen alımı için bakanlık 10 Mart'ta sınav yapacak. Ancak bu sürede bu okullara sınavsız atanan yaklaşık 30 bin öğretmenin de durumları belirsiz oldu.

Eski Eğitim İş İstanbul Şube Yöneticisi Maksut Balmuk, "Sınavsız olarak atanan bu öğretmenler ne olacak?" diyor. Sınavsız atanan öğretmenlerin Anadolu liselerindeki görevlerine ilişkin ise bakanlık henüz bir açıklama yapmadı.

SINAVA KİMLER BAŞVURACAK?

Fen, sosyal bilimler, güzel sanatlar, spor liseleriyle Anadolu liselerine öğretmen alımı için gerçekleştirilecek sınava başvurular 27 Şubat'ta son buluyor. Başvuruda 10 Mart 2012 tarihine kadar 3 yıl hizmet şartı aranıyor. 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak.

BAŞVURU ÜCRETİ 80 TL

Öğretmenler 2009 yılı sonunda yapılan sınavda başvuru ücretinin 30 TL olduğunu hatırlatarak, bu rakamın 80 TL'ye çıkarılmasına tepki gösteriyor. Öğretmenler, "Bu ücret ÖSYM'nin yaptığı sınav ücretlerinden bile daha fazla" diyor.