BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen ataması 2016 Şubat MEB'den ek kadro müjdesi

Öğretmen ataması Şubat 2016 ile ilgili müjde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan geldi. Şubat ayında ne kadar öğretmen atanacak? Öğretmen ataması hangi branşlarda olacak? MEB öğretmen ataması ile ilgili detaylar haberimizde.

Abone ol

ÖĞRETMEN ATAMASI... Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir televizyon programında  2016 Şubat öğretmen ataması hakkında son dakika açıklama yaptı. Nabi Avcı Şubat'ta atanacak 10 bin öğretmene ek olarak 20 bin kadro daha istediklerini açıkladı.

2016 ŞUBAT ÖĞRETMEN ATAMASI HABERLERİ

Avcı, "300 bini aşkın öğretmen atanmayı bekliyor. Önümüzdeki ilk atama şubat ayında olacak ve bu yıl Meclis'ten alınan izin gereği 10 bin öğretmen ataması cepte. Peki 2016 yılı için kaç yeni kadro talep edilecek ve ne kadarı şubatta kullanılacak?" sorusuna cevap verdi.

20 bin ek kadro talebinde bulunduklarını açıklayan Avcı şunları söyledi:

Maliye bakanı bütün kamu için öngörülen kadro sayısını 78 bin küsür diye açıkladı. İlgili arkadaşlarımzı biliyor ama kadro tahsisleri bütçe kanunuyla öngörülür. Şubat için 10 bin kadro var. Yeterli bulmuyoruz mümkün olursa 20 bin daha koymayı öngörüyoruz.

DAVUTOĞLU'NDAN ÖĞRETMEN ATAMASI MÜJDESİ

Öğretmen atamalarıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Davutoğlu Şubat dönemi öğretmen atamasında 20-30 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Şubat ayında öğretmenlerimize yeni atama yapıyoruz. 10 bin atama bu seneden Şubat'a aktarıldı, 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat'ta atayacağız. En az 20-30 bine kadar atamayı inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız."

ENGELLİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

Davutoğlu engelli memur alımıyla ilgili de konuştu. Davutoğlu engelli memur alımının yılsonuna kadar yapılacağını söyledi.

Davutoğlu,"Sevgili engelli kardeşlerim, yıl sonuna kadar size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah" dedi.