BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmen atamaları ne zaman 2015 MEB tarih verdi

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı Nabi Avcı'dan geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Öğretmen atamaları Ağustos ayında yapılacak' dedi.

Abone ol

KPSS 2015'te hatalı sorular nedeniyle kafası karışan öğretmen adayları '2015 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?' sorunun yanıtını arıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise öğretmen atamalarına ilişkin tartışmayı yaptığı açıklamayla noktaladı. Nabi Avcı, öğretmen atamalarının Ağustos ayında yapılacağını açıkladı.

KAÇ BİN ÖĞRETMEN ATANACAK?

Bakan Avcı, "Onunla ilgili bir kere daha '47 bin' dendi, 37 bin oldu, 10 bin nereye gitti" gibi spekülasyonların olduğunu anlatarak şöyle devam etti:

"47 bin yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar tüm bakanlıklara kamu kuruluşlarına bütçe kanunu çerçevesinde yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadroların ne kadarını ne zaman kullanıma açılacağı Maliye Bakanlığının iznine bağlıdır. Bizim de ihdas edilmiş kadrodan 37 binini bu yıl kullanabileceğine dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de Maliye Bakanlığı kararı doğrultusunda ihdas edilmiş olan kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında kullanacağız"

Avcı, bir gazetecinin "kursiyerlerin tek seferde park yapma ve ehliyet almada yaşanan sorunlarla ilgili sorusu üzerine de "Adaylar zorlanabilirler ama zorlanmaları kendi yararlarınadır. Evet doğru. Eskisi kadar kolay değil sınavlarımız ama böyle olması öncelikle sürücülerimizin lehinedir. Bu zorluğa katlanırsak, daha sonra başka acılara katlanmak zorunda kalmayız" diye konuştu.