BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmen atama sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak?

Öğretmen atama sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı MEB'den geldi. Öğretmen atama sonuçları 2015 bugün saat 11.00'de atama.meb.gov.tr'de.

Abone ol

Öğretmen atamaları için geri sayım başladı.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI 2015 MEB SORGU EKRANI'NDA

Öğretmen adayları öğretmen atama sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arıyor.

MEB'den daha önce yapılan açıklamada 37 bin öğretmen atamasının 13 Eylül 2015 salı günü yani bugün yapılacağını duyurmuştu. Ancak MEB öğretmen atama sonuçlarının açıklanacağı saate ilişkin bilgi vermemişti.

Öğretmen adaylarının merakla beklediği saat dün açıklandı. MEB 2015 Eylül öğretmen atama sonuçlarının bugün saat 11.00'de açıklanacağını duyurdu.

MEB'e bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik ilk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 37 bin öğretmen kadrosu için 4 Eylül'de başlayan başvurular 10 Eylül'de tamamlanmıştı.

İlk kez ataması yapılacakların 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için "KPSSP121", diğer alanlar için ise "KPSSP10" puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek.

Öğretmen atamaları, bugün saat 11.00'de MEB Merkez Bina Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilecek.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI atama.meb.gov.tr'DE

2015 öğretmen atama sonuçları MEB'in atama sonuçları sayfası atama.meb.gov.tr'den açıklanacak. Öğretmen atama sonuçları 2015 MEB tarafından açıklanır açıklanmaz internethaber.com'da olacak.

ekran-resmi-2015-09-14-13.25.53.png



ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI AREFESİNDE KORKU VE ENDİŞE

Öğretmen atama sonuçları arefesinde Doğu ve Güneydoğu’da artan terör olayları özellikle bölgede görev yapacak öğretmenler arasında korku ve endişeye yol açtı.

Yarın yapılacak öğretmen atamaları öncesinde öğretmenler forumlarda tayinlerinin terör yaşanan il ve ilçelere çıkması durumunda ne yapacaklarını tartışmaya başladı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde ise öğretmen adayları sokağa çıkamadıkları için başvurularını yapamadıklarını söylüyor.

Forumlarda “Şırnak’a, Hakkâri’ye tayinimiz çıkarsa nasıl gideceğiz?” başlığı altında birbirleriyle konuşan öğretmen adayları Doğu ve Güneydoğu illerine atandıklarında rapor almayı ya da ücretsiz izne çıkmayı düşündüklerini söylüyor. Bazı öğretmenler ise bir yıl sonra eş durumundan özür atamalarına katılabilmek için yıldırım nikâh yaptıklarını anlatıyor. Öğretmenler en çok Cizre’deki olayları konuşuyor. Geçtiğimiz şubat ayında yapılan 15 bin öğretmen atamasından bin 328’i Şırnak’a atanmıştı.

ogretmen-atama-sonuclari-arefesinde-korku-ve-endise.jpg

Habertürk'ün haberine göre, öğretmen adaylarının yorumları şöyle: 

EĞİTİM AŞKI YETMEYECEK

- Kritik bölgelerde okulların daha geç açılacağını düşünüyorum. Bu ortamda MEB’in gitmek istemeyen veya endişeleri olan öğretmenleri anlayışla karşılayacağına eminim. Kaldı ki yakında seçim var. Herhangi bir zorlama veya olmadık cevapla seçim öncesi tepki almak istemezler.

- 90’lı yıllarda çok fazla şehit öğretmen oldu. Gidecek olanların işi zor, eğitim aşkıyla falan gitmeyin zamanı doldurun.
-Terörden dolayı gidemezsem bu benim zoruma gidecek. Devletimiz inşallah bir çözüm bulacaktır.
-Benim bir sene daha çabalayacak mecalim kalmadı. Bu puanı bir daha alamam.

ÖĞRETMEN ATAMALARI CİZRE ÇIKMAZI

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki öğretmen adayı Metin Aydın sokağa çıkma yasağı yüzünden tercihlerini onaylatamadıklarını söyleyerek, şunları anlatıyor: 

“4 yıldır öğretmen olabilmek için KPSS’ye hazırlanıyorum. 35 yaşındayım, evliyim, 3 çocuğum var. Branşım sınıf öğretmenliği. 40 tercihimi de kendi bölgemden yaptım. Bölgenin insanı olarak ben yazmazsam Batı’daki insan nasıl burada görev yapmak ister? İnternet üzerinden tercihlerimizi ve kaydımızı yaptık. Ancak sokağa çıkamadığımız için tercihleri ilçe müdürlüklerine onaylatamadık. Bakanlık Cizre ve Şırnak’taki öğretmen adaylarının onay işlemini kendilerinin yapacağını söyledi. Cizre ve yakın köylerinde 70 öğretmen adayı var. Batı’daki arkadaşlarımızdan bazıları acele nikâh kıyıp eş durumundan tayinini istiyor, bir kısmı ise sağlık raporu almak zorunda kalıyor.”