BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen adayları ölüm orucuna hazırlanıyor

Ataması yapılmayan öğretmenler miting yaptı. Öğretmen adaylarına Muharrem İnce ve TEKEL işçileri de destek verdi.

Abone ol

Yetersiz açılan kadrolar nedeniyle ataması yapılamayan öğretmen adayları Ankara'da miting yaptı. Tekel işçilerinin de destek verdiği öğretmen adaylarının mitinginde öğretmen kökenli CHP Milletvekili Muharrem İnce de hazır bulundu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ''Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'' üyesi sözleşmeli öğretmenler, öğle saatlerinde Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı.

''Milletvekilliği için KPSS getirilsin'', ''1 kadrolu öğretmen = 3 ücretli öğretmen'' ve ''Ücretli köle olmayacağız'' yazılı dövizler taşıyan ve aynı içerikli sloganlar atan öğretmenlerin düzenlediği mitinge, bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve TEKEL işçileri de destek verdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, okullarda derslerin boş geçtiğini öne sürerek, ''Okullar öğretmensiz, öğretmenler ise işsiz'' dedi. Hükümetin bu gençlerin sesini duyması gerektiğini belirten İnce, ''Bu ülkenin 250 bin eğitim fakültesi mezunu genci iş bekliyorsa bu hükümetin ve ülkenin ayıbıdır. Eğitim sorununu çözememiş bir hükümet bu ülkenin hiçbir sorununu çözememiş demektir. Bu kadar önemli bir soruna kulaklarını tıkayamaz'' diye konuştu.

''Ankara'nın göbeğinde derslerin boş geçtiğini'' ileri süren İnce, ''Bu ülkede fizik ve matematik öğretmeni atanmıyor ama bunların 100 katı din dersi öğretmeni atanıyor'' dedi.

Platform adına yapılan açıklamada da Türkiye'de her yıl üniversite bitirerek diplomasını alan öğretmenlerin eğitim alanındaki yetersizlik dolayısıyla işsizler kervanına katıldığı ifade edildi. Talep edilen hakların insancıl ve makul olduğu belirtilen açıklamada, öğretmenlerin haklarını vermeyenlerin kötü niyetli olduğu öne sürüldü. Açıklamada, hükümetin eğitim politikası eleştirilerek, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu atamalarının yapılması, öğretmen yetiştiren fakültelere öğretmen ihtiyacı kadar öğretmen adayı alınması ve KPSS yerine daha şeffaf bir atama sistemi getirilmesi istendi.

ÖLÜM ORUCU BAŞLATACAKLAR
Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de konuştuğu mitingde, kadrolu atamalar yapılmadığı takdirde iş bırakma eylemi ve ölüm orucu yapılacağı duyuruldu.