BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  DÜNYA

Öğrencisiyle yatan öğretmen ceza almadı

İskoçya’da 35 yaşındaki bir kadın öğretmen öğrencisiyle yatağa girdiği gerekçesiyle yargılandığı davada ceza almaktan kılpayı kurtuldu.

Abone ol

Mahkeme yargıcı, Bernadette Smith adlı öğretmenin öğrencisi Gary Ralston’la yaşadıklarının ciddi bir güven suistimali olduğuna dikkat çekerek, öğretmenin ceza almadığı için şanslı olduğunu söyledi.

Smith ise, evliliğindeki sorunlar nedeniyle sıkıntılar yaşadığını ve öğrencisine aşık olduğunu savundu.

Karara göre, Smith, cinsel taciz suçlarına karışanların tutulduğu listeye kaydedilecek ve öğretmenlik görevinden alınacak.

Mahkeme ayrıca sanığa kamu yararına faaliyette bulunma zorunluluğu da getirdi.

Yargıç Wyllie Robertson, üstünde sadece kot pantolonu ve sütyeni olduğu halde yatakta öğrencisinin yanına uzandığını itiraf eden Bernadette Smith’e kendisini hapis cezasından kurtaranın ‘daha fazla ileri gitmemiş olması’ olduğunu söyledi.

Yargıç Smith’e ayrıca çok sayıda öğretmenin evlilik sorunlarıyla kendisinin yaptığı gibi ‘tuhaf davranışlara’ girişmeden mücadele ettiklerini de anlattı.

Robertson olayın 16 yaşındaki erkek öğrenci üzerinde kalıcı bir olumsuz etki bıraktığına ilişkin elinde bir kanıt olmadığını da kararın gerekçesinde aktardı.

Mağdur öğrenci Ralston ise, aralarındaki ilişkinin nasıl başladığını anlamadığını, ama olaydan önce Smith’in kendisinin hayran olduğu bir öğretmeni olduğunu söyledi.

Ralston, "Şanslı olduğumu düşündüm. Oğlanların çoğu öğretmene hayrandı. Şanslı kişinin ben olduğuma inanamadım. Ama beklediğim en son şey buydu. Bana da, ‘deliriyorum galiba ama duygularıma hakim olamıyorum’ dedi’’ diye konuştu.