BIST 9.558
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,76
HABER /  GÜNCEL

Öğrencisi Ahmet Davutoğlu'nu anlattı

Ahmet Davutoğlu'nun Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nden öğrencisi Nesim Karakurt, hocasını böyle anlattı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nden öğrencisi Nesim Karakurt, "Biz zaten onun ileride Dışişleri Bakanlığı olsun, Başbakanlık olsun böyle pozisyonlara geleceğine inanıyorduk. Bizim için sürpriz olmadı" dedi.

Serhat Kalkınma Ajansı'nda İdari ve Mali İşler Birim Başkanı olarak görev yapan Karakurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında üniversite eğitimi için Malezya'ya gittiğini belirterek, Davutoğlu'nun bu üniversitede eğitim veren Türk hocalardan biri olduğunu anımsattı.

O dönem Beşeri Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü Başkanlığı yapan Davutoğlu'nun üniversitede belli bir saygınlığının olduğunu söyleyen Karakurt, "Bizimle belirli dönemlerde toplantı yapıyordu. Kendisi de bu toplantılara başkanlık yapıyordu. Kendisinden Siyasi Tarih Etütleri dersini aldım. Öğrenciler Davutoğlu'nun dersini almak için yarış içindeydi" diye konuştu.

Karakurt, Davutoğlu'nun öğrencileriyle arasının son derece iyi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Öğrenci sayımız çok fazla değildi onun için birbirimizin hal ve hatrını soruyorduk. Toplantılar ve yemeklerde sürekli bir araya geliyorduk. Cana yakın ve babacan bir insandı. Bir karizması ve saygınlığı da vardı. O zamanlar hocam derdik. Hala daha hocam diye anıyoruz. Hocalık bizim için kutsal bir kavramdır. Okul dışında pikniklere gittiğimiz oldu. Pikniklerde mangal yakardık, top oynardık. Sonra hocalar evlerine, öğrenciler de yurtlarına dönerdi."

Karakurt, Malezya'ya ilk gittiklerinde oranın yemeklerine alışamadıklarını anlatarak, "Orada arkadaşlarımız Şeref abiyle karşılaştı. Arkadaşlar ona 'yemek yapabilir misiniz' diye sormuş ve o da 'yaparım' demiş. Sağolsun Ahmet hocam da yardımcı oldu üniversiteden izin istedik. Kantinde bir köşe verdiler ve Şeref ağabey bize Türk yemekleri yapmaya başladı. Ondan sonra çok rahat ettik. İzni rektörden Ahmet hocamız aldı. Şeref ağabeyimiz okulu bitirene kadar Türk yemekleri yaptı. Arap, Boşnak, Arnavutlar ve Ruslar da gelip bizim köşeden yemek yiyorlardı" ifadelerini kullandı.

BİZİ EVİNE DAVET EDERDİ

Davutoğlu'nun kendilerini eve de davet ettiğine değinen Karakurt, Davutoğlu'nun bazı konularda ağabeylik ve babalık yaptığını belirtti.

Karakurt, Davutoğlu'nun çok saygı gösterdikleri ve değer verdikleri biri olduğunu dile getirerek, Davutoğlu okuldan ayrıldıktan sonra üzüntü yaşadıklarını anlattı.

Öğrencilik bittikten sonra İstanbul'da Davutoğlu'nu sık sık ziyaret ettiğine değinen Karakurt, "Geçenlerde hocamızın Kars'a geleceğini duydum ve havalimanına gittim. Orada da görüştük. Biz zaten onun ileride Dışişleri Bakanlığı olsun, Başbakanlık olsun böyle pozisyonlara geleceğine inanıyorduk. Bizim için sürpriz olmadı. Çok mutluyuz. İnsanın böyle bir zamanı yaşaması mutluluk verici" şeklinde konuştu.