BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,04
GÜNCEL

Öğrencileri için 'inşaat ustası' oldular

Van'ın İran sınırındaki Böğrüpek İlk ve Orta Okulunda görev yapan öğretmenler, usta bulamayınca okulun bakım ve onarım işlerini internetten öğrenerek kendileri yaptı.

Van'a 168, Başkale ilçesine 64 kilometre uzaklıkta İran sınırında bulunan Böğrüpek İlk ve Orta Okulu, öğretmenlerinin üstün gayreti sonucu bölgenin örnek okullarından biri oldu.


Okulun duvar, zemin ve çatısına bakım ve onarım yaptırmak üzere usta arayan öğretmenler, sınırda bulunan okula güvenlik nedeniyle ustaların gelmemesi üzerine bu işleri internetten öğrendi.


Yaklaşık 500 öğrencinin eğitim gördüğü prefabrik okulun eksiklerini iki aylık sürede gece gündüz demeden çalışarak gideren, bakım ve onarımını yapan fedakar öğretmenler, bunun dışında verdikleri eğitimle de öğrencilerin il genelindeki başarısını her geçen gün arttırıyor.


Kıyafet ve kırtasiye gibi yardımlarla da öğrencilerini sevindiren öğretmenler, köylüyü bu çabaya ortak edebilmek için camiye gidip konuşma bile yaptı.


Köylünün de yalnız bırakmadığı öğretmenler, el birliğiyle öğrencilerinin sınırda özel okulları aratmayacak güzelliğe ve eğitim kalitesine sahip bir okula gitmesine imkan sağladı.

Sitene Ekle
Etiketler