BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğrencilere 6 bin paket süt dağıtıldı

Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen Sağlıklı Yaşam İçin Süt İçin, Süt İçirin projesi kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı.

Abone ol

Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen Sağlıklı Yaşam İçin Süt İçin, Süt İçirin projesi ile, ilçe genelinde okul öncesi ve ilköğretim çağındaki öğrencilere 6 bin paket süt dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Osteoporoz’dan korunmak için Sağlık için Sağlıklı süt için’ kampanyası kapsamında, Of’ta doktor, hemşire ve sağlık memurundan oluşan sağlık ekibi tarafından merkez, kasaba ve köylerinde bulunan ilköğretim okulları ile ana sınıflarında bulunan öğrencilere sütün insan sağlığı üzerindeki önemi anlatıldı, eğitimler verildi. Günde en az 2 bardak sağlıklı süt içmek gerektiğinin işaret edildiği eğitimler sonrası öğrencileri süt içmeye teşvik etmek amacıyla Kaymakamlıkça temin edilen sütler öğrencilere dağıtıldı.

Kireçli köyü İlköğretim Okulu’ndaki eğitim ve süt dağıtım programına katılan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, sağlıklı nesiller yetiştirmek için çocuklarımızın gelişiminde dengeli beslenmenin ve sütün çok önemli bir yer tuttuğunu, tüm Anaokulu ve İlköğretim Okulu öğrencilerini bu yönde teşvik etmek ve asitli içeceklerden uzak tutmak amacıyla 6 bin paket süt dağıttıklarını söyledi.