BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrencilerden Türkiye başarısı!

Euroskılls Avrupa Beceri Yarışması’nda Üsküdar Sabancı KızTeknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü başarı elde etti.

Abone ol

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan ''Euroskills Avrupa Beceri Yarışması''nda üçüncü olan Üsküdar Sabancı Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ekibini plaketle ödüllendirdi. 

Yıldız, İrem Eraslan ve Buse Sivritepe'den oluşan ekibin ödüllendirilmesi amacıyla Beylerbeyi'ndeki enstitüde düzenlenen törende, Türkiye adına çok sevindirici bir gelişme yaşadıklarını belirtti.

Yıldız, şunları kaydetti:

''Özellikle İstanbul'umuz için kelimenin tam anlamıyla gurur duyabileceğimiz bir olay. Böyle bir sonucun alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz adına temel bir beceri yarışmasında Türk insanının tasarımını, temel becerisini, geçmişten getirmiş olduğu geleneksel birikimini, modern olanla birleştirerek, Türk insanının gururunu ortaya koymuş oldunuz. Bu yüzden bu başarı, sıradan, alelade bir kenarda kalacak bir başarı değil. Başka sektörlerde, yıllarca peşinden koşuyoruz, yatırım yapıyoruz, ama bir türlü netice alamıyoruz. Ancak küçük bir adımla ne kadar büyük işlerin başarılabileceğini hepimiz görmüş olduk.'' 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu da rahmetli iş adamı Sakıp Sabancı'nın cesaretinin, yürekliliğinin bu okula bir ışık olduğunu belirterek, ''Birincilik, ikincilik, üçüncülük önemli değil. Yeter ki bizi temsil etsinler bir yerlerde. Ben daha güzel işler olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.