BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrenci Meclisi'ne 23 Nisan Ayarı

Daha önce 23 Nisan tarihine denk gelen ve alternatif kutlama eleştirilerine hedef olan TBMM Öğrenci Meclisi bu yıl 19 Nisan’da toplanıyor.

Abone ol

Bülent Arınç'ın Meclis başkanlığı döneminde imam hatipli ve bıyıklı öğrenciler ile gündeme gelen TBMM Öğrenci Meclisi bu yıl 19 Nisan'da toplanacak. Tarih değişikliği ile daha önce 23 Nisan tarihine denk getirilip alternatif kutlama yapıldığı eleştirilerine de son verilmesi hedefleniyor. Ev sahipliğini TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yapacağı özel birleşime 81 ilden öğrenci temsilcileri katılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, önceki yıllarda Milli Egemenlik Haftası ile Kutlu Doğum Haftası'nın çakıştığı ve eleştirilere neden olması üzerine Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde ayarlama yaptı. Kutlu Doğum Haftası'nın 23 Nisan'a denk gelmeyecek şekilde 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanması kararlaştırıldı.

14 KIZ ÖĞRENCİ

Kutlu Doğum Haftasının önceki yıllarda 20-26 Nisan arasında yapılması, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına alternatif kutlama” olduğu gerekçesiyle tepki çekmişti. Bu yılki öğrenci meclisinde sadece 14 kız öğrenci var. Biri kız, toplam 5 imam hatip lisesi öğrencisi de mecliste yer alacak. Karaman, Erzurum, Giresun, Siirt, Zonguldak illerini, imam hatipli öğrenciler temsil edecek.

Türkiye Öğrenci Meclisi'nin 2006 yılındaki oturumunda geçici başkanlık koltuğuna 21 yaşındaki Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Seyhan oturmuş ve “Önümüze engel değil, dağ değil, taş değil, ne koyarsanız koyun biz zirveye çıkacağız” demişti. Bu sözler tepki yaratırken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Seyhan için “bıyıklı çocuk” tabirini kullanmıştı.