BIST 9.713
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.426,90

Öğrenci evlerinde neler yaşanıyor?

Başbakan Erdoğan dinamitin fitilini ateşledi, "Siz bunu tartışın. Ben size döneceğim tekrar" der gibi arkasını dönüp gitti.

Başbakan Erdoğan dinamitin fitilini ateşledi, "Siz bunu tartışın. Ben size döneceğim tekrar" der gibi arkasını dönüp gitti. "Kızlı erkekli kalınan yurt ve evler denetlenecek" sözleri orta yere bomba gibi düştü.

Sosyal medya birbirine girdi. Ben bu yazıyı yazarken, kızın biri "Benim bedenim, benim karaaa.... ohuff yhaaa, uykum geldi" diyerek twitini yarım bırakıp gitti..

Herşeyi beklerdim de, manda genişliğinde bir babadan "Benim kızımın bedeni, beraber kaldığı da onun boğası. Ben bile karışamıyorum sen nasıl karışırsın" yorumunu beklemezdim.

Bu da birşey mi?

Türkiye'nin meşhur gazetecilerinden biri, "Kızlı erkekli gruplara ev verilir diyen bir babayiğit aranıyor" diye twit attı.

Hem de gruplara!...

Bizim memlekette böyle ev kiralayana da, arayana da "godoş" derlerdi eskiden. Şimdi "babayiğit" olmuşlar demek ki... Böyleleri çıkar da hükümet hakkında işlem başlatır diye #direngodoş başlığıyla destek vermeye hazır bir kıta var.!

Erdoğan'ın "Denetleyeceğiz" sözü aklıma İzmir'de yaşanan ve gazetelere haber olan bir olayı getirdi. Fırının birine yapılan baskında bir kadın dört erkekle yakalanıyor.

Kadın, binlerce avukatın yapamayacağı savunmayı, baskın yediğinin 10'uncu saniyesinde yapıyor. "Noluyo lan burada?" diyen polislere, "Birşey yapmıyorduk. Abiler bana hamur açmayı öğretiyorlardı" cevabını veriyor!

"İyi de siz niye çıplaksınız?" sorusuna gelen cevap ise dahiyane: "Fırın hamam gibi sıcaktı. Biraz serinleyelim dediydik!"

Polis etrafı inceleyip hamur falan görmeyince uyanmış kimin hamur gibi yoğrulduğuna o zaman kanaat getirmiş!

Bu ülkede çaldığı minareye en güzelinden kılıfı uydurup, etrafını da dantelle ören böylesine hazır cevap insanımız varken sen ev denetlesen ne denetlemesen ne?

Konu gazete haberlerinden açılmışken, yine gazetelere konu olan bir haberden bahsedeceğim. 17 yaşındaki kızı hamile kalan baba bunun hesabını sorarken, en ummadığı cevabı alıyor: "Baba vallahi benim suçum yok. Biz arkadaşla şakalaşıyorduk. O sırada hamile kalmışım!"

Babası dönüp, "Haaa, haaa şakaysa tamam,  ciddi olsa gebertirdim seni yoksa" demişmidir bilmiyorum.

Bildiğim birşey var ki, devlet kendi eliyle örmediği, üzerine resmi tabelasını asmadığı hiç bir yeri denetleyemez. Başbakan'ın dediği gibi devletin açtığı yurtlar denetlenebilir, hatta her türlü yaptırım uygulanabilir. Ancak özel olarak kiralanmış evleri denetlemek mümkün değil.

Efendim gelecek ihbarlar üzerine denetlenebilirmiş!

Geçiniz kardeşim, geçiniz!

Neye göre ihbar, kime göre ihbar!

Eğer bir ceza verilecekse, o ceza duvarın arkasını bardak dayayıp dinleyen telekulak komşuya verilmeli. Açtığı delikten evi röntgenlemiyorsa, yaşananları görmediğine göre, "Tuhaf sesler geliyordu" diyecek çaresiz.

Eeeeee...

Gidip sorsan "Ne bu gürültü" diye.. Gençler dönüp, "Andımız yasaklandı ya polis abi. Biz de bu durumu protesto etmek için birlikte okuyoruz" derse ne diyeceksin?

Hadi diyelim ki iş üstünde yakaladın?

Sonrası?

Babasını çağırıp törenler eşliğinde, "Al bu kadife bezi, arada boynuzlarını parlatırsın babasıııı..." diyecek haliniz yok ya! Oldu olacak, "Çocuk da sünnetsizmiş bizzat gördüm abi. Mundar oldu senin kız" diyen birini de dikin polisin yanına!

Hem niye sadece kızlar?

Erkek erkeğe kalıp tercihlerini farklı yaşayanları niye gündeme getirmiyoruz. "Onlar böğürüyor. Biz daha farklı sesler peşindeyiz" mi diyeceksiniz?

Latifeyi bir kenara bırakalım da, işin ciddiyetini anlatalım.

Dünyanın tüm medeni ülkelerinde devlet eğitim, aile terbiye ve sorumluluk verir. Ahlak ise denetlenemez, öğretilir! Her aile meşrebine, inancına ve genişlik durumuna göre çocuğunu yetiştirir. Çocuğunu üniversiteye gönderen aile, şayet edep ahlak dersi vermemişse, eve ne hacet? Park ve bahçelerde bile iş pişirirler, senin ruhun duymaz!

Kanunlar önünde 18 yaşındaki çocuğa ebeveynleri bile karışamazken, devlet hangi hak ve hukukla karışacak? Zina kanunen suç değilken, birlikte yaşayan karşı cinsler hangi hukuki sisteme göre suçlu sayılacak?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarında "Özel hayatın gizliliği" ilkesi var. Devlet kendi koyduğu bu kanunu çiğnerse açılacak ilk davada AİHM, "Miletin apış arasına karışmayın" der, biz de ülke olarak apışıp kalırız.

Hiçbir devlet vatandaşlarına, "Benim verdiğim resmi sevişme belgesi olmadan 4 duvar arasında fingirdeşemezsiniz" diyemez.

Kaldı ki, ortalık yerde genelevler dururken, sen o genelevler üzerinden hazinenin kasasına para akıtırken diğer evleri oralardan da betermiş gibi anlatmak biraz ayıp kaçıyor. 

Evet, devlet vatandaşının namusunu da korumak zorunda. Ancak namus kaygısı olmayan ailelerin de buna karşı gelme hakkı var!

"Yüzde 99'u Müslüman bir ülkede bunlar olmamalı" mı diyorsunuz?

Beni bağışlayın ama, ölen babasından kalan maaşı alabilmek için eşinden boşanıp yine eşiyle birlikte yaşayan yüzbinlerce kadın var.

Bunlar anne, bunlar ebeveyn!

Bunların durumu sizce daha elzem değil mi?

Eşini kıskanmayan, ailesini korumayan tek canlı domuz olduğu için eti Müslümanlara haram kılınmıştır. E bu ülkede marketlerde domuz etleri ep-eşkere satılıyor. Adam yiyor ve domuzlaşıyor.

Vesile olan sensin bir yerde ey devletim!

Sen önce kendi ayıbını ört, sonra bu ince işleri kovala olmaz mı? Fyodor Dostoyevski, "Sağlam çocuklar yetiştirmek, bozulmuş nesilleri düzeltmekten daha iyidir" demiş.

Anlamasını bilen yöneticilere iyi bir mesaj...

Uzatmayayım!

Ülkemizde eski zamanlarda evlere çeşitli nedenlerle baskınlar yapıldığı doğrudur. Kimi zaman "Solcu" kitaplar aramak için, kimi zaman ise "Kur-an'ı Kerim" bulup, okuyanı cezalandırmak hayaliyle az baskın yemedi haneler.

Ocakların feryat evlerine döndürüldüğü zamanlar oldu...

Ama yıl olmuş 2013.

Özel mülkün denetlenmesi bu devirde hukuken ve mantıken mümkün değil. Bu nedenle panik olmana hiç gerek yok benim marjinal vatandaşım.

O iş ne zaman olur biliyor musun?

"Boğaz Köprüsünden kadınlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden erkekler geçecek. Avrupa Yakası'nda erkekler, Anadolu Yakası'nda kadınlar oturacak." denilirse...

Muhafazakar geçinip, başı göğe değen plazaların ultra lüks dairelerinde 3-4 kadını imam nikahıyla bulunduranların evlerine de baskınlar yapılırsa...

Meclis'teki kadın vekiller haremlik selamlık oturtulursa...

Çocuk yurtlarında ve çocuk hapishanelerinde tecevüze uğrayan erkek çocukları korumaya alınırsa...

Kanunlar değişip her eve birer Mobese kamerası konma zarureti getirilirse...

İşte o zaman sıra size gelebilir!

O zamana kadar "geniş geniş" takılabilirsin!