BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrenci affının detayları!

Bakan Çelik öğrenci affının detaylarını açıkladı. Ama detayları duyanlar "hiç çıkmasa daha iyiydi" diyor. Bakın kaç sene için af çıkacak?

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğrenci affı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik öğrenci affının 2005 yılı sonrasını kapsayacağını söyledi. Yani öğrencilerin dört gözle beklediği af sadece son üç yıl içinde üniversitelerle ilişiği kesilenlere yarayacak.

3 SENE İÇİN AF

Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan affın kapsamının 2005 yılı ve sonrasını kapsadığını belirterek, ''Af yolda. Benim hazırladığım öğrenci affı 2005’ten itibaren bu yana olanı kapsıyor. Şimdi ben bunu yakında Başbakanlığa göndereceğim. Tabi Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek. Orda, hakim olan düşünce nedir bilmiyorum, ama tabi ki çeşitli çevreler, ‘şu tarihe kadar da olsun’, ‘şu da dahil olsun’, ‘Kıbrıslı öğrenciler de dahil olsun’ diyecekler. Normalde biz Kıbrıslı öğrenciler için af çıkaramayız. Ama Kıbrıs’ta okuyan Türk öğrenciler için arkadaşlara dedim bir bakın yasal altyapısına. Bütün bunlar göz önünde bulundurulacak'' dedi.